Yozgat Lisesi tarafından hazırlanan ve 2013 yılında kabul edilen Comenius Okul Ortakları projesi kapsamında İtalya’dan 20 öğrenci ve 4 öğretmen Yozgat’a geldi. Yozgat Lisesi tarafından yürütülen proje çalışmalarının yanı sıra Türk kültürü ve yemekleri de tanıtıldı.
Yozgat Lisesi'nin Dil Projesi kapsamında İtalya’dan Yozgat'a gelen 20 öğrenci ve öğretmen Yozgat’ı tarihi ve turistik yerlerini gezdi. Öğle yemeğinde bir gözleme salonuna giren öğrenciler, gözleme çeşitlerini tadıp nasıl yapıldığı hakkında bilgi aldı. Gözleme yapan kadınlarla birlikte hamur açmaya çalışan öğrenciler, daha sonra yapılan gözlemelerden yedi. Hamur açan ve gözleme pişiren İtalyan Öğrenci, "Gözleme çok lezzetli, arkadaşlarım da çok beğendi. Ayrıca nasıl yapıldığını görüp kendimiz de yapmaya çalıştık" dedi.
İşletme sahibi Nuri Tinel, İtalyan öğrencileri ağırlamaktan mutluluk duyduklarını belirterek, "İtalya'dan ilimize gelen öğrenciler, yemek olarak gözlemeyi tercih ettiler. Gözlemenin nasıl yapıldığını görüp, kendileri de yapmaya çalıştı. Yabancı öğrenciler tarafından gözlemenin bu kadar ilgi çekmesi bizi mutlu etti" diye konuştu.
Yozgat Lisesi öğretmenlerinden proje sorumlusu Sadettin Güçlü ise, Avrupa'da az kullanılan dilleri geliştirmek ve yaygınlaştırılması amacıyla Avrupa Birliği destekli Dil Projesi hazırladıklarını belirterek, "Proje kapsamında İtalya’dan 4 öğretmen eşliğinde 20 öğrenci okulumuz aracılığıyla Yozgat'a geldi. 10 gün misafirimiz olacak öğrenciler, bizim öğrencilerimizle birlikte dil konusunda çalışma yapıp, ilimizi gezerek, tarihi ve turistik yerleri tanıyacak" ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim