Yozgat İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Salonu'nda düzenlenen toplantıya AK Parti Yozgat Milletvekilleri Ertuğrul Soysal, Yusuf Başer, Kırıkkale AK Parti Milletvekili Ramazan Can, Yozgat Eski Milletvekillerinden Kazım Arslan, AK Parti İl Başkanı Fahri Açıkgöz, İl Genel Meclisi Başkanı Aylan Can, ilçe ve belde belediye başkanları ile partililer katıldı.
Toplantıda bir konuşma yapan AK Parti Yozgat Milletvekili Yusuf Başer, AK Partinin iktidara geldiğinden itibaren Türkiye'nin çehresini değiştirmiş değiştirmeye devam ettiğini belirterek, Türkiye'nin AK Parti ile hem bölgesinde hem dünyada itibarı olan bir ülke haline geldiğini söyledi.
AK Parti'nin bölgesel ayrım yapmadan ırk ayrımı yapmadan ülkeye hizmet ettiğini ifade eden Başker, "Türkiye'yi doğusundan batısına kuzeyinden güneyine duble yollara kavuşturduk. Havayollarını halkın yolu haline getirdik. Yozgat'ta 25 yıl önce havaalanı projesi vardı ama yapılamadı.
Bunu AK Parti iktidarı bunu gerçekleştiriyor, hızlı tren inşaatı sürüyor. Kanalizasyonu olmayan, suyu olmayan, yolu olmayan köy bırakmadık. Yozgat'ımızı ve ilçelerimizi modern hastanelerle donatıyoruz. Yozgat'ta polis meslek yüksek okulu inşaatı hızla sürüyor, çamlık projemiz devam ediyor. Çevre ve Şehircilik İl Binası inşaatı devam ediyor. Yozgat ve ilçelerimizde toplu konut inşaatlarımız devam ediyor" dedi.
Önümüzde mahalli seçimler olduğunu daha sonra cumhurbaşkanlığı ve daha sonra da genel seçimler olduğunu ifade eden Milletvekili Başer, "AK Partili bütün belediyeleri muhafaza etmek arzusundayız ak partili olmayan belediyelerimizi de almak istiyoruz. Onun için gece gündüz demeden yağmur çamur demeden ev ev hane hane dolaşacağız vatandaşlarımıza yaptığımız hizmetleri anlatacağız" diye konuştu.
HASTANE ÖNÜNDE
ENGEL KALMADI
Daha sonra konuşan AK Parti Yozgat Milletvekili Ertuğrul Soysal, sağlıkta kamu özel ortaklığını öngören tasarı, TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilerek yasalaştığını belirterek, "Bu kanunla birlikte Yozgat'a kamu özel ortaklığıyla yapılacak hastanemiz inşallah iki aya kadar temeli atılacak.
Sorgun ilçemizde TOKİ marifetiyle yapılacak olan devlet hastanemizin ihale aşamasına geldi inşallah yakın bir sürede ihaleye çıkılacak.
Hastanelerimiz tam donanımlı Büyükşehir hastanesi gibi yapılacak. Bunların dışında Bozok Üniversitesi Tıp Fakültesine hastane ve morfoloji binası yapma düşüncemiz vardı. Yüksek Planlama Kuruluna sunundu Kalkınma Bakanlığı kabul etti, yakın bir zamanda uygulama ve araştırma hastanemizin projesi kabul olacak ve Yozgat ikinci bir modern hastaneye daha kavuşacak.
Hükümetimiz Yozgat'ta eğitimde de büyük katkılar sağlamış yatırımlar yapmıştır. Bu yıl eğitime aldığımız ödenek 66 Milyon liradır.
Yine DSİ yatırımları bulunuyor Oğulcuk Barajının temeli atılacak daha sonra İnandık Barajının ondan sonra da Bahçecik Barajının temeli atılacak" şeklinde konuştu.
Toplantı daha sonra basına kapalı olarak devam etti.

Editör: TE Bilişim