Güzel Türkiyemiz kıyısında köşesinde, köyünde kentinde güzellikler üreten çalışkan ve dürüst insanlar sayesinde gelişip yükselmektedir. Şunu yapacağım, bunu yapacağım yalanlarıyla insanların umudunu çalan hilekar politikacılar nedeniyle sürekli beklentilerimiz gecikiyor, zaman ve kaynak israfları yaşıyoruz.
    Şimdi sizlere örnek göstereceğim Köy ve yöneticisi, hemşehrimiz olmamasına rağmen, hemşehrilerimize ve diğer memleketlerin insanlarına istenirse kısıtlı imkanlara rağmen bir muhtar bile neler yapabilirmiş dedirtecek cinsten bir konu.
    Çalıştığım kurumdaki bir personelimin daveti üzerine Ankara'ya bağlı Nallıhan ilçesi Karaköy köyüne gittik. Güzel bir doğası, kültürlü, misafirperver insanları ve çok çalışkan, imrenilecek birde muhtarları var. Akademik basamakları zirvesine kadar tırmanmış bürokratları, doktor, avukat, mühendis, kurul başkanı, müftü, müfettiş vs. gibi itibarlı meslek gruplarından onlarca değeri de olan bu köy halkının hepside birbirinden vefalı. Köylerinden kopmamış, akraba, konu komşu bağlılıklarını erdemlice sürdürüyorlar. Emekli olanlar köyüne dönmüş, halen görevdekiler ise baba ocaklarından kopmamış. Hepside memleket aşığı ve hemşehri sevdalısı. Yani diyeceğim bu köyde muhtarlık yapmakta pek kolay değil hani. Herkes muhtarından güzellik ve emek bekliyor. Hata yapılırsa da acımasız eleştirilir gibiye benziyor.
    Bu sorumluluğun bilincinde olan Muhtar Sayın Hacı Sadettin ÇANAK beyefendi, ara seçimle geldiği muhtarlığı döneminde gece gündüz çalışmış. Bu kısa süre içerisinde köyünün bağ ve bahçeleri sulansın, coğrafya cennete dönsün diye 6 km. kapalı su kanalı yaptırmış. 1964'lü yıllarda yapılan köy su deposunun yanına 100 tonluk yeni bir su deposu yaptırmış. 36 metre derinlikten kuyuya su verdirmiş.
    Köy meydanına 200 metre uzunluğunda ortası nakışlı parke taşı döşettirmiş. 4 km. asfalt attırmış. Arazinin muhtelif yerlerine 5 projeli sondaj vurdurmuş. Türkiye'deki tüm Belediye Başkanlarına ve muhtarlara işte yönetim ve azimli çalışma böyle olur diyor. Gelde takdir etme, gelde imrenme bu değerli insana.
    Elbette Sadettin ÇANAK beyefendi iyi çalışıyor diye tüm işleri bitirdiği söylenemez. Tüm işleri bitirmesi de beklenemez.
    Örneğin bir sokak başında bulunan çöp yığınları o güzel köyde gözleri o kadar rahatsız ediyor ki, henüz el atılmamış. İmece usulü ile köyün güzelleşmesi için fedakarlık yapabilecek gruplar harekete geçirilememiş. Ferdi imkanlar ve dürüst niyetiyle yalnız yürüttüğü işler onu da çabuk bıktıracağa benziyor.
    Dürüstlük ve erdemi kalbinin içinde taşıyan, görev aşkı, memleket sevdası ve hemşehri sadakatini yüreğinin derinliklerinde yaşatan Hacı Sadettin ÇANAK beyefendi gibi değerleri imkanımız oldukça Türk kamuoyuna tanıtma, örnek gösterme gayretinde olacağız. Aslında böyle muhtarları üniversitelerde öğretim üyesi yapacaksın. Ve hatta başta Büyükşehir belediyeleri olmak üzere çoğu Resmi kurum ve kuruluşlarda seminer, sempozyum, panel, forum gibi organizasyonlara model yönetici konumunda davet edip, bilgisini ve yönetim tecrübesini aksettireceksin.
    Kısıtlı imkanlarına rağmen elde ettikleri başarı öykülerini, iyi niyetli görevlerini ve pratik zekasını tüm insanlara model gösterip, türlü vaadlerle seçim kazanıp, göreve geldiklerinde halkını hayal kırıklığına uğratan Belediye Başkanlarını, mahalli idare yöneticilerini bu örnekle sorgulayacaksın.
    Sizi takdir ve tebrik ediyorum Muhtar Sayın Hacı Sadettin ÇANAK Bey.. Vatanını en çok seven, görevini en iyi yapandır derler. Benim gönlümde Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığına layık bir insansınız. Sizin gibi köyü, köylüsü için sürekli beyninde fedakar projeler düşünen, düşündüğünü uygulayan ve hiç yorulmayan samimi emek sahibi vefalı bir insan daha görmedim. Allah sevdalı olduğun Karaköy'ü hayalindeki cennete çevirsin. Sana ve ailene de sağlık, sıhhat, uzun ömür ve mutluluklar bahşetsin.
    Saygılarımla…