Yozgat şehir merkezinde son 6 ay içerisinde 8 ayrı iş yerinden yaklaşık 2 bin lira değerinde sigara çalınması polisi alarma geçirmiş, yapılan uzun araştırmalar neticesinde 5 kişi yakalanmıştı. Hırsızlık zanlıları geçtiğimiz hafta içerisinde mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderilirken, sigaraları çalınan esnaf, hırsızlara tepki gösterdi.
Bakkalından 600 paket sigarası çalınan Ali Bahçecioğlu, Cumartesi sabah geldiklerinde sigara tezgahını tamamen boşaltılmış olarak bulduklarını söyledi.
Hırsızların sigara dışında hiçbir yere dokunmadığını, masa üzerindeki bilgisayarı dahi almadıklarını belirten Bahçecioğlu, emniyetin tedbirine rağmen bakkalına girerek  sigaralarını çalan hırsızlara ‘Gelseydiniz, isteseydiniz karnınızı doyururdum, parada verirdim’ dedi.
Sigaraları çalanlar kadar çalıntı sigaraları  satın  alan esnafında suçlu olduğunu ileri süren Bahçecioğlu; “Hırsızlar bulunuyor polisimiz sağolsun ama sigaraların satıldığı esnafları da buluyorlarsa onlardan alsınlar malımızı versinler geri. Hırsızların çaldığı  sigaralarımız geldi ama 600 paket sigaradan 60 paket sigara elimize geçti. 3 bin liralık sigarayı 175 liraya satmışlar. O esnaf nasıl aldı o esnaftan malımızı alsınlar geri bize versinler. Bizim hakkımızı korusunlar tabi. Biz devlete vergi veriyoruz” dedi.
Hırsızların kendisi gibi küçük, savun mahalle bakkalına dadandığına dikkat çeken Bahçecioğlu, hırsızlara şöyle seslendi: “Bu tarafta kamera falan bir şey yok. Ufak bir mahalle bakkalı burası. Genellikle tenha yerleri seçiyorlar. Anneleri babaları sahip çıksınlar çocuklarına ilgilensinler yani. 175 lira için hırsızlık yapılır mı. Gelselerdi ben verirdim, değer mi insanların huzurunu bozmaya.”

Editör: TE Bilişim