İçişleri Bakanlığı'nın son kararnamesi ile kısa bir süre önce Yozgat Emniyet Müdürlüğü görevine atanan Bekir Akarsu, bu güne kadar emniyet birimlerinde önemli hizmetlerde bulunmuş. Görevini başarıyla icra eden Akarsu'nun en çok da terörle mücadeledeki başarısı ön plana
çıkıyor.
AKARSU'YU TANIYALIM
    1987 yılında Polis Akademisi'nden mezun olduktan sonra İstihbarat Daire Başkanlığı'na ataması yapılan Bekir Akarsu, 1991 yılına kadar çalıştığı bu dairede terör örgütlerine yönelik yürütülen başarılı çalışmaların içerisinde yer aldı.
    1991 yılında Van Emniyet Müdürlüğüne ataması yapılan Akarsu, burada İstihbarat Şube Müdürü olarak yürüttüğü 4 yıllık süre zarfında da teröre göz açtırmayan önemli operasyonlara imza attı.
2009 yılında terfi ettiği 2010 yılına kadar Güvenlik Daire Başkanlığı'nda Başkan Yardımcısı olarak görev yapan Akarsu, toplumsal olaylar, Çevik Kuvvet birimlerinin sevk ve idaresi gibi Güvenlik Daire Başkanlığı'nın görev alanlarıyla ilgili çalışmaların içerisinde yer aldı.
    Mesleki başarılarla dolu bir geçmişe sahip olan Bekir Akarsu, 30.07.2010 tarih ve 505 sayılı kararname ile İl Emniyet Müdürlüğü görevine atandı.

Editör: TE Bilişim