İstanbul Yozgatlılar Federasyonu tarafından Vatan Caddesi İstanbul Emniyet Müdürlüğü önünden başlayan 'Darbeye karşı' yürüyüşü düzenlendi. Federasyon Başkanı Ahmet Yılmaz ile çok sayıda Yozgatlı'nın katıldığı yürüyüşte aslen Yozgatlı olan Eyüp Kaymakamı Abdullah Dölek de yer aldı. Yürüyüşün en dikkat görüntüsünü darbecilere karşı direnirken yaralanan demokrasi gazisi Bilal Uzcan'ın ailesi ile birlikte katılması oldu.
Yürüyüşün sonunda kalabalığa hitaben bir konuşma yapan Federasyon Başkanı Ahmet Yılmaz; "Bizler İstanbul Yozgat Federasyonu ve federasyon çatısı altında bulunan sivil toplum kuruluşları olarak, aziz milletimizin kendisine, milli idareye, devletimize ve TBMM'ye yönelik 15 Temmuz gecesi başlatılan darbe girişimini şiddetle kınıyoruz. Ülkemizin birliği, beraberliği ve bütünlüğünü hedef alan bu darbe girişimi Türk demokrasi tarihine bir kara leke olarak girmiştir" dedi.
Türk milletinin darbenin karşısında durarak kanlı darbe girişimini engellediğini belirten Yılmaz, Türkiye Cumhuriyeti ve kurumlarını canı pahasına koruyan aziz milletin her türlü övgü ve takdiri ziyadesiyle hak ettiğini kaydetti.
Yılmaz konuşmasında şunları söyledi: "O gece Türk milleti devletine, hükümetine ve milli iradeye verdiği destek tarih boyunca unutulmayacaktır. Herkes şunu çok iyi bilmelidir; Türk halkı vatanına kastetmek isteyenlere karşı tek vücut olup gerekli tepkiyi vermiştir. Bu hain darbeyi organize eden; kardeşi kardeşe vurduran, dış güçlerin maşası haline gelen FETÖ Terör Örgütü mensupların da bir an önce yakalanıp gerekli cezaların almasını, hatta devletin bunlara bir an önce en ağır cezayı vermesini talep ediyoruz. Bu hain darbe sırasında darbeye karşı çıkan, ölümü göze alan şerefli askerlerimize, canla başla çarpışmaya giren polisimize, mülki amirlerimize, belediyelerimize, cumhurbaşkanımızın talimatı ile sokaklara ve meydanlara inen sivil toplum kuruluşlarımıza, din görevlilerimize, canlarını hiçe sayıp 'hiçbir yere gitmiyoruz gerekirse burada ölürüz' diyerek Türkiye Büyük Millet Meclisinde kalmaya devam eden milletvekillerimize, darbe karşısında duran basın mensuplarımıza, hiçbir siyasi görüş belirtmeden darbeye karşı duran siyasi parti liderlerimize, darbe süresince soğukkanlılığını koruyan başbakanımıza, darbenin önlenmesi için tüm halkı sokaklara çağıran başkomutanımız ve cumhurbaşkanımıza ve en önemlisi inisiyatif alarak darbecilerin karşısında dimdik duran, tankların karşısına çıkan büyük Türk milletine şükranlarımızı sunuyoruz.
15 Temmuz'un Şehitler Günü olarak ilan edilmesini yerinde ve olumlu bir karar olarak görüyoruz. Bu vesile ile 15 Temmuz gecesi büyük kahramanlıklar gösterip bu vatan uğruna şehit olan kardeşlerimiz, askerlerimiz, polislerimize Allah'tan rahmet, yaralananlara da acil şifalar diliyoruz, milletimizin başı sağ olsun. Ey Türk milleti muhtaç olduğun kudret damarlarındaki asil kanda mevcuttur. "

Editör: TE Bilişim