BEYDER dernek binasında yapılan sohbet programı samimi bir ortamda gerçekleşti.Yrd. Doç. Dr. Mustafa Fidan, ibadetlerin, İslam’ın amel ve inanç kısımlarının bugün nasıl yorumlamak gerektiği, eylem olarak sadece İslam’ın beş farzıyla sınırlanmasının yanlışlığı, dinimizin Hazreti Peygamberin yaşantısı ışığında bütün gereklerinin yerine getirilmesiyle tamamlanacağına değindi. 
Fidan, yüce Kitabımız Kuran-ı Kerim’in herkes tarafından okunması, anlamaya çalışılmasının gereğine vurgu yaptı. 
Fidan’ın günümüzde genç nesillerin İslami yaşantıyı, inanç dünyasını nasıl oluşturması gerektiğini izahlarla örnekler verdiği sohbeti, katılımcıların ilgi ve beğenisiyle karşılandı.
Konunun genişliğinden dolayı derinlemesine her noktasına temas edilememiş olmasına rağmen, akaidi Allah’a iman, meleklere iman, peygamberler vasıtasıyla gönderilen kitaplara iman, peygamberlere iman, ahiret gününe iman, kaza ve kadere iman ile hayır ve şerrin Allah’tan geldiğine iman (Amentü) çerçevesinde nasıl anlaşılacağıyla ilgili değerlendirmelerin konuşulduğu sohbet, oldukça verimli geçti. 
BEYDER Başkanı Aydoğan Bilir de yaptığı açıklamada: “Katılımcı ve misafirlerimizin büyük kısmının öğretmen, öğretim görevlisi ve üniversite öğrencisi olmasından dolayı istek üzerine ara verdiğimiz sohbetlerimiz, Mustafa Hocam gibi değerli ilim adamlarımızı dinleyicilerle buluşturmaya devam edecek” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim