Yozgat’ın iş gücü piyasası verilerini belirleyerek analiz etmek ve yayınlamak ayrıca ilimizdeki açık iş pozisyonları ve Yozgat’ın ihtiyaç duyduğu işçi gücü, işsizliğin nedenleri gibi pek çok önemli konuyu tespit amacıyla İŞKUR personeli ilimizdeki aktif işletmelere ziyaret gerçekleştiriyor.
Yozgat’ta en az 10 kişi çalıştıran işletmelere yönelik saha çalışmasına başlayan İŞKUR personeli dün yaptığı saha çalışmasıyla Yozgat ve ilçelerde önceden belirlenmiş toplam 28 iş yerini gezdi ve saha çalışması gerçekleştirdi.
Saha çalışmasına ilk olarak Yozgat Organize Sanayi Bölgesi’nden başlayan İŞKUR personeli daha önce ziyaret etmiş olduğu işyerlerini bir kez daha ziyaret ederek elde edilen veriler üzerinde güncelleme işlemi yaptı. Organize Sanayi Bölgesi’nde medikal ve tıbbi malzeme üretimi yapan işletmeyi ziyaret eden İŞKUR personeli burada işyeri temsilcisiyle yaptığı görüşmede çalışan işçi sayısı ve işçilerin nitelikleri, işletmede açık iş pozisyonu bulunup bulunmadığı gibi sorular yöneltti. Yılda 4 defa 3 er aylık periyotlarla bu saha çalışmasını gerçekleştirdiklerini belirten İŞKUR İl Müdürü Nevzat Atak, “Bu saha çalışmalarını biz daha öncede yürütüyorduk. Ancak bundan sonraki yaptığımız çalışmalar daha bir önem arz etti. Çünkü bundan sonra yaptığımız saha çalışmalarında topladığımız veriler Avrupa Birliği İstatistik ofisine aktarılacak” dedi. Nevzat Atak böylelikle elde edilen verilerin ve Yozgat’ın iş potansiyelinin Avrupa Birliği ülkeleri ile de değerlendirilmesine olanak sunacağını ifade ederek “Avrupa Birliği mevzuatına da uygun bir şekilde yapacağımız saha çalışmaları ilimizin iş olanakları ve istihdam konularında önemli veriler elde etmemize ve bu doğrultuda doğru adımlarla ve projelerle Yozgat’ın istihdam gücünü artırma ve işsizliğin önüne geçme noktasında çalışmalar yapmamıza vesile olacaktır” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim