Kariyer günlerinin açış konuşmasını yapan İŞKUR İl Müdürü Nevzat Atak, kariyeri ‘Sonu olmayan bir gelişme yolu’ olarak tanımlayarak, “Kariyer yaptığı işte insanın kendisini sürekli geliştirebileceğini düşündüğü anları tespit edip, yaşam boyu bu alanda yoğunlaşarak kendini mesleki, ekonomik, fikirsel ve duygusal açıdan tatmin edebilmesidir. Kariyer günleri aynı zamanda iş hayatına atılmaya hazırlanan öğrenciler ile yeni mezunların iş dünyasını tanımalarını sağlar. Bu yıl ki kariyer günü etkinliğimiz ile öğrencilerimizin iş bulma ve iş arama becerilerine katkı sağlamak istiyoruz. Bunu yaparken hem öğrencilerin hem de yeni mezunların iş dünyasını tanımasını sağlıyoruz. Onları iş gücü piyasası ile ilgili bilgileri aktarmak suretiyle çalışma hayatına hazırlıyor ve çalışabilecekleri işlerle ilgili rehberlik ediyoruz. Ayrıca kariyer gücü ile genç istihdamı desteklemeyi işsizlik oranının düşürmeyi ve istihdam da tutmayı beceriyoruz. Bu bağlamda üniversitemiz ve rektörümüze de desteklerinden dolayı teşekkür ediyoruz” dedi.
Nevzat Atak’ın ardından kürsüye gelen Bozok Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Tamer Uçar’da üniversite olarak şehirle bir bütün halinde hareket ettiklerini ve farklı kurumlar ile de istişareler ve ortak koordineyle çalışmalar yürüttüklerini söyledi. Rektör Tamer Uçar “Üniversitemiz kendi içine kapanık bir yapıdan ziyade şehrin tüm kurumlarıyla koordineli ve istişareli çalışmalar yürütüyor. Bunun da tek bir amacı var. Siz öğrencilerimize daha faydalı olabilmek. Sizleri buradan sadece diploma vererek uğurlamaktan ziyade okulunuz sonrası da kariyer ve iş sahibi bireyler olarak toplumda yer almanız ve ülkeye hizmet etmeniz arzusundayız. Bu bağlamda İŞKUR ile böyle bir çalışma gerçekleştirdik. İŞKUR ülkemizde son zamanlarda kendini yenileyerek, çağdaş bir yapıya bürünen kurumlarımızdan bir tanesi. İstihdama yönelikte ciddi çalışmaları var. Ben bu kurumumuza ve yöneticilerine de çalışmalarında başarılar diliyorum” şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından, İş ve Meslek Danışmanı Abdullah Karaduman Bozok Üniversitesi öğrencilerine İş arama teknikleri hakkında kapsamlı bilgi aktardı. İş ve Meslek Danışmanı olan Abdullah Karaduman öğrencilere İŞKUR’un çalışma alanları ve faaliyetlerini içeren tanıtıcı bir filmde izletti. Filmin ardından mezun olacak öğrencilere okul sonrası hedef ve projelerini soran Abdullah Karaduman, öğrencilerle karşılıklı diyalog şeklinde iş arama, iş bulma ve kariyer planlama gibi konularda kapsamlı bilgi aktardı. Abdullah Karaduman’ın ardında ise kişisel gelişim alanında yazdığı kitaplar ile adından sıkça söz ettiren Yazar Erdal Demirkıran Bozok Üniversitesi öğrencileriyle buluştu. Özellikle gençlere yönelik yaptığı çalışmalar ve kaleme aldığı eserler ile bir marka haline gelen Erdal Demirkıran’da öğrenciler ile uzun bir söyleşi gerçekleştirdi. Faydalı ve etkili olan etkinlik sonunda ise katılımcılara plaket takdimi yapıldı ve program son buldu.

Editör: TE Bilişim