Ülkemiz üzerinde oynanan karanlık oyunlara karşı verilen silahlı mücadelede her zaman ön saflarda yer alan Yozgatlılar, şehitler kervanında da sancağı en önde taşıyor. Devletin şehidine vefası bu kez okullarla isimlerinin verilmesi ile gerçekleşti.
Yozgat Mille Eğitim Müdürlüğü tarafından tespit edilen okullara, Vali Kemal Yurtnaç’ın imzası ile terör ve 15 Temmuz şehitlerinin isimleri verildi. 
15 TEMMUZ’UN 
13 KAHRAMAN İSMİ
Cengiz Polat, Hasan Altın, Celalettin İbiş, Serkan Göker, Mustafa Aslan, Mustafa Koçak, Beytullah Yeşilay, Mehmet Ali Vurel, Yasin Yılmaz, Özgür Gencer, İbrahim Yılmaz, Yıldız Gürsoy, Ömer İpek. 15 Temmuz’un karanlık gecesini aydınlatan 13 yiğit… Onlar o geceyi ölümsüz kılan 241 şehidin bulunduğu kutlu kervanda yer aldılar. 
İSİMLERİ İLE YAŞAYACAK
15 Temmuz gecesi, milletinin üzerine bomba yağdırmaktan zerre tereddüt duymayan vatan hainlerine, karanlık yüzlü alçaklara karşı korkusuzca mücadele ederken şehit olan 13 vatan evladı. Yozgat halkı, hakları ödenmeyecek kadar mukaddes olan bu 13 vatan evladının ismi Yozgat merkez ve ilçelerdeki okullara verildi. 
VERİLEN SÖZ 6 YIL SONRA GERÇEKLEŞTİ
Alınan kararla terör şehitlerinin isimleri de okullara verildi. Bu isimlerden bir tanesi 6 yıl önce kahramanca mücadele ederken şehit olan Teğmen Bahadır Fuat Buharalıoğlu.
Şahadetinin ardından Buharalıoğlu ailesine oğullarının isminin mezun olduğu Yozgat Anadolu Lisesi’ne verileceği yönünde söz verilmiş, ancak aradan geçen 6 yılda bu söz gerçekleşmemişti. Yozgat Valiliği’nin aldığı son kararla Buharalıoğlu’nun ismi mezun olduğu okula verildi. Böylelikle Yozgat Anadolu Lisesi’nin ismi, Şehit Fuat Bahadır Buharalıoğlu Anadolu Lisesi olarak değiştirildi. 
AİLESİ TEŞEKKÜR ETTİ
Özel Harekat Daire Başkanlığı’nda görevli iken 15 Temmuz gecesi yapılan hain darbe girişimi sırasında şehit edilen Yozgatlı Özel Harekat Polisi Mustafa Aslan’ın ismi Yozgat Ticaret Lisesi’ne verildi. Şehidin ailesi ise yazılı bir açıklamayla yetkililere teşekkür etti.
FETÖ tarafından 15 Temmuz gecesi gerçekleşen hain darbe girişimi sırasında, FETÖ mensubu hainler tarafından Ankara Gölbaşı’nda bulunan Özel Harekat Daire Başkanlığı’na ateş açılmış ve bombalar atılmıştı. Hain saldırı sonucu Yozgatlı Özel Harekat Polisi Mustafa Aslan’da şehadet şerbetini içenler arasına katıldı.
Yozgatlı şehidin adını yaşatmak isteyen Yozgat Valiliği ise Mustafa Aslan’ın ismini Yozgat Ticaret Meslek Lisesi’ne verdi. Şehit Polis Mustafa Aslan’ın isminin Ticaret Lisesi’ne verildiğini öğrenen şehidin annesi Şenol Aslan ve eşi İlkay Aslan yaptıkları yazılı açıklamayla devlet büyüklerine teşekkür etti.
Yapılan açıklamada, “Şehidimizin isminin bu okulda yaşayacak olması bizleri bir kez daha gururlandırmıştır. Bu okuldan vatansever evlatlarımız mezun olacak, öğrencilerimiz büyüyüp-yetiştikçe şehidimizin ruhu şad olacaktır. Şehidimizin isminin okula verilmesine vesile olan başta Sayın Valimiz Kemal Yurtnaç olmak üzere Milli Eğitim Müdürü Saim Kuş ve Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Abdullah Neşeli’ye teşekkür eder, saygılarımızı sunarız” ifadelerine yer verildi.

Editör: TE Bilişim