Sarıkaya Belediyesi meclis toplantısında ilçenin bazı cadde ve parklarda isim değişikliği bütün taüm meclis üyelerinin ‘evet’ oyu ile gerçekleşti. İlk olarak ilçede 7 yıl gibi uzun bir süre kaymakamlık yapan ve büyük hizmetleri bulunan eski Kaymakam Yaşar Dönmez’ in ismi kaymakamlık lojmanı önündeki caddeye verildi. Eski adı Okul Caddesi olan caddenin yeni ismi yerin Kaymakam Yaşar Dönmez Caddesi olarak değiştirildi.
Daha sonra ise yine Yozgatlı işadamı Bilal Şahin’ in ismi ise ilçede Fevzi Çakmak Mahallesinde bulunan bir parka verilerek parkın adı “Bilal Şahin Parkı” olarak değiştirildi.
Sarıkaya Belediye Başkanı. Ömer Açıkel yaptığı açıklamada ilçede 7 yıl kaymakamlık yapan ve emeği bulunan Kaymakam Yaşar Dönmez’in adını ilçemizde yaşatmak maksadıyla kaymakamlık lojmanı önündeki caddenin isminin Kaymakam Yaşar Dönmez Caddesi olarak değiştirilmesi teklifinde bulunduklarını söyledi. 
Başkan Açıkel, şunları söyledi: “Bütün meclis üyelerimizin katılımı ve oy birliği ile bu teklif kabul edildi ve cadde ismi değiştirildi. Yine Yozgat’ ta birçok hayır işine imza atan işadamı Bilal şahin’ in , daha önceden ismi verilen yerlerde isminin kaldırıldığını üzüntü ile öğrendik.  Yozgatlı hayırsever işadamlarına vefa gösterilmesi gerektiğini düşünerek ilçemizde Fevzi Çakmak mahallesinde bulunan bir parka da Bilal şahin isminin verilmesi teklifinde bulunduk. Yine bütün meclis üyelerimizin katılımı ve oy birliği ile bu teklifimiz kabul edildi. Parkın ismi Bilal Şahin Parkı olarak değiştirildi. Bütün Belediye Meclis Üyelerimize bu hassas ve vefalı tutumlarından dolayı teşekkür ederim”

Editör: TE Bilişim