İstanbul'da ikamet eden hayırsever işadamı Osman Durmaz tarafından doğum yeri olan Çekerek ilçesinde yapımını planladığı ve geçen yıl temeli atılan Anadolu Öğretmen Lisesi ve İlköğretim ek binası inşaatına, bu yıl tamamlanabilmesi için hız verildi.

     Geçtiğimiz hafta içerisinde Çekerek ilçesine giderek, okul inşaatlarında incelemelerde bulunan Yozgat Valisi Necati Şentürk, ''Eğitimin gelişmesi için desteklenmesi gerekir. Gerçek vatanseverlik budur. Doğup büyüdüğü toprakları unutmayarak Çekerek ilçe merkezine 24 derslikli bir Anadolu Öğretmen Lisesi, Fakıdağı köyüne de 9 derslikli bir ilköğretim okulu yaptıran Osman Durmaz beyefendiyi kutluyorum'' dedi ve her iki okulunda bu yıl bitirilmesi gerektiğini hatırlattı.

     Hayırsever işadamı Osman Durmaz, Vali Şentürk'e verdiği söz doğrultusunda inşaat çalışmalarına hız verdiklerini bildirdi.

            Durmaz, Çekerek ilçe merkezinde inşaatı devam eden 24 derslikli Anadolu Öğretmlen Lisesi binasının 2 milyon lira, Fakıdağ köyündeki 9 derslikli İlköğretim Okulu binasının da 900 bin liralık harcamayla tamamlanacağını söyledi. Durmaz, ''Her iki okul binasının bu yıl tamamlanıp, 2011-2012 eğitim, öğretim yılına yetiştirilmesi amacıyla çalışmalara hız verdik. Sayın Valimize, ziyaretleri sırasında verdiğimiz sözü yerine getireceğiz, her iki okulumuzu da öğretime açacağız'' diye konuştu.

Editör: TE Bilişim