Yozgat İş Kurumu Müdürü Şahin Altan, yaptığı açıklamada, işsizliği azaltıcı ve önleyici tedbirler noktasında diğer kurumlarla ortak çalışmalar ve kurslar düzenlediklerini belirterek, "Dünyanın sorunu olan işsizlik maalesef ülkemizin ve ilimizin de en büyük sorunlarından biridir. Bu kapsamda diğer kurumlarımızla ortak kurslar düzenleyerek işsizliğin azaltılması yönünde çalışmalarımız devam ediyor." dedi.
    İstihdamı koruyucu ve artırıcı çalışmalar yaptıklarını ifade eden Altan, il genelinde işsiz sayısının 8 bin 493 kişi olduğunu ifade etti. Altan, şöyle dedi: "Bu rakam azalıp çoğalmaktadır. Çünkü bize bir vatandaşımız internet yoluyla da müracaatta bulunabiliyor. İşiyle ilgili problemi vardır. İşten ayrılmadan önce bize internet aracılığıyla müracaatta bulunuyor.
    Fakat belirli bir süre sonra o kişi işten ayrılmıyor ve bizim kayıtlarımızda işsiz gözükebiliyor."
    Bu yıl itibari ile 45 iş gücü yetiştirme kursu açtıklarını söyleyen Altan, bu kurslarda bin 255 kişiye meslek öğrettiklerini ifade etti. Altan, kurslarda meslek edinen 400 kişiyi çeşitli şirketlerde işe yerleştirdiklerini dile getirdi.
    Yozgat İş Kurumu Müdürü Şahin Altan, bu yıl itibari ile 540 işsize işsizlik maaşı ödendiğini ve halen ödemenin devam ettiğini kaydetti. Altan, toplam bir milyon 423 bin 503 TL ödeme yapıldığını, yine bu kapsamda 203 işsize iş danışmanlığı hizmeti verildiğini sözlerine ekledi.
Editör: TE Bilişim