Elde  edilen veriler, böylelikle Yozgat’ın iş potansiyelinin Avrupa Birliği ülkeleri ile değerlendirilmesine de olanak sağlayacak. 
İŞKUR tarafından iş gücü piyasası verilerini yerel ve ulusal bazda derlemek, analiz etmek ve yayınlamak amacıyla yapılan açık iş istatistikleri araştırmasından elde edilecek sonuçlar EUROSTAT’a (Avrupa Birliği İstatistik Ofisi) aktarılacak. 
Avrupa Birliği mevzuatı da dikkate alınarak genişletilmesi ve açık iş istatistiklerinin yılda 4 kez anket yoluyla derlenmesi görevini yerine getiren Yozgat İŞKUR Müdürlüğü bundan sonraki yapacağı çalışmalarda AB mevzuatına uygun biçimde derleme gerçekleştirecek. 
Konuyla ilgili bilgi aktaran Yozgat İŞKUR Müdür Yardımcısı Zeki Beyazıt “Bu bağlamda Yozgat ilinde faaliyet gösteren işyerlerinden açık iş istatistikleri araştırmasında tabakalı rassal örnekleme yöntemi ile 28 işyerine açık iş istatistikleri bilgi formu iş ve meslek danışmanları tarafından yüz yüze görüşme yöntemi ile uygulanacaktır” dedi.
Zeki Beyazıt “17-28 Kasım tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan saha çalışması ile derlenecek veriler doğrudan Avrupa Birliği istatistik ofisine aktarılacaktır. Ülkemizi temsilen başta AB olmak üzere uluslar arası kuruluşlarca yayınlanacak ve kullanılacaktır. Bu çerçevede saha çalışmasında iş ve meslek danışmanlarına işverenlerin gerekli desteği vermeleri büyük önem arz etmektedir” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim