Toplantıya Vali Abdulkadir Yazıcı’nın yanı sıra Yozgat Belediye Başkanı Kazım Arslan, İŞKUR İl Müdürü Nevzat Atak,  İl Milli Eğitim Müdürü Saim Kuş ve kurul üyeleri katıldı.
Toplantı da Çalışma Ve İş Kurumu İl Müdürlüğü'nün 2014 yılı İlk dokuz aylık Faaliyetleri ele alındı. İş ve Meslek Danışmanı Abdullah Abdulkadir Karaduman tarafından yapılan sunumda, Toplum Yararına Çalışma Projesi (TYÇP), iş garantili kurslar, meslek edindirme kursları, iş gücü ve işsizlik verileri gibi başlıkları kapsayan konular anlatıldı.
Yozgat’ın istihdam politikalarını belirlemek için bu toplantıların önemli olduğunu vurgulayan Vali Abdulkadir Yazıcı, “Bir ilin gelişimi ve yatırımların artması için yeterli şartların oluşmasının yanında kalifiye iş gücünün de bulunması gerekir. İşte bu hususta Yozgat’ta nitelikli eleman bulamama konusunda sıkıntı çekiyoruz. Bizim meslek liselerinde bu eksikliği gidermek adına somut adımlar atmamız lazım. Kalkınmış ve refah düzeyini yakalamış bir Yozgat’ın geleceği, eğitimden ve bilgiyle donanmış genç nesillerin yetiştirilmesinden geçer. Bunda da mesleki eğitimin payı oldukça büyüktür. Bu eksikliği gidermek için gençlerin mesleki teknik eğitime yönlendirilmesi gerekir” şeklinde konuştu.
2014 yılında açılacak kursların onaylanması ve TYP kapsamında açılacak projelerin onaya sunulmasının ardından görüş ve önerilerin alınması ile toplantı sona erdi.

Editör: TE Bilişim