Çevre temizliğinin yaz mevsiminde daha da önem kazanması Yozgat’ta çevre temizlik ekiplerinin işini daha titiz yapmasına neden oluyor.

   Alt geçitteki mazgalları büyük bir dikkatle temizleyen belediye temizlik işçisinin hassasiyeti oradan gelip geçenler tarafından “iş aşkı böyle bir şey herhalde” yorumu yapmalarına neden oldu.

   Çevre temizliğine önemin arttığı şehrimizde, yoğun bir şekilde çalışan çevre temizlik işçilerinin de yükleri daha fazlalaşıyor.

   Gece gündüz demeksizin sokak sokak, cadde cadde temizlik yapan Yozgat Belediyesi temizlik işleri çalışanları küçük büyük demeksizin her şeyi silip süpürüyor. Bazı sokaklar ve caddelerde dolduğu halde görmezden gelinen çöp konteynırları olsa da temizlik işçileri hem iş aşkı, hem de çevre aşkından görevini layıkıyla yerine getirmeyi başarıyor.

    Bunlardan bir tanesi de E-85 karayolu altında bulunan yaya alt geçidindeki mazgalları temizleyen belediye temizlik görevlisi. Temizlik görevlisi kendisine verilen mazgal temizleme işini öyle ince bir hassasiyetle yapıyor ki dar aralıklı mazgal çubuklarının arasını parmaklarıyla temizleyip, içerisindeki; çamuru, kumu ve değişik şekildeki maddeleri özenle dışarıya çıkarıyor.

   Temizlik işçisinin görevini büyük bir özenle yerine getirmesi oradan gelip geçenler tarafından takdirle karşılandı.

 

Editör: TE Bilişim