CHP İl Başkanı Onur Kaytan, Ramazan ayının, kötülüklerden arınma, kul hakkını yemekten  kaçınma, ötekileştirmeden kucaklaşma, yardımlaşma, dayanışma, birlik ve dirlik ayı olduğunu söyledi.
Kaytan, Ramazan ayının gelişinin, yurtta ve dünyada barışın sağlanmaıs için büyük bir fırsat olarak değerlendirilmesi gerektiğini belirterek şunları söyledi:
“Müslümanları da, tüm insanlığı da  huzura, barışa insan hak ve özgürlüklerine saygılı, demokratik bir ortamda yaşamaya çağırıyorum.
Ramazan ayının ülkemizde de,  herkesin aş ve iş sahibi olduğu, anaların artık ağlamadığı,  insan hak ve özgürlükleri  önündeki tüm engeller kaldırılarak insanca ve hakça bir düzende yaşamaya vesile olmasını diliyorum.
Bu duygularla Ramazan’ı “Barış, sağlık, mutluluk ve kardeşlik getir” diye selamlıyor, vatandaşlarımızın ve İslam dünyasının mübarek Ramazan ayını kutluyorum.”
GÜNAHLARDAN TEMİZLENME AYI
MHP İl Başkanı Cevdet Kaya da, mesajında Ramazan ayının müminlerin günahlardan temizlenme ayı olduğunu belirterek; “Dinimizce çok önemli yeri olan Ramazan ayının seçkin bir yeri vardır.
İnsanlığı karanlıklardan çıkarıp aydınlığa kavuşturan Rabbimizin son mesajı yüce kitabımız Kur’an-ı Kerim bu ayda inmeye başlamıştır.
Alemlere rahmet olarak gönderilen yaratılmışların en faziletlisi, Allah’ın sevgili kulu son Peygamber Hz. Muhammed Aleyhisselam’a, peygamberlik görevi bu ayda verilmiştir. Hz. Muhammed (S.A.S.)’ın bu göreve başlaması ile karanlıklar içerisinde boğulan insanlığa nurlu ufuklar açılmıştır. Onun iman ışığı ile zulmün yerini hak ve adalet, kin ve duyarsızlığın yerini sevgi almıştır” dedi.
Kaya; “Manevi güzelliklerle dolu olan Ramazan ayına İslam Alemi’nin huzur içerisinde girmesi en büyük arzumuzdur. Ne yazık ki İslam Alemi’nin en yoğun olduğu Orta Doğu Bölgesi için böyle düşünemiyoruz. Ölen Müslümanlar, akan kan huzursuzluk içerisindeki Müslüman kardeşlerimizi bizler böyle mübarek ve kutsal aya girerken üzmektedir.
Duamız bu kutsal ayın anlamında bizlerinde huzur ve mutluluk içerisinde yaşamamıza vesile olmasıdır.
Bu duygular içerisinde İslam Alemi’nin ve Türk Milletinin Ramazan ayının en güzel şekilde geçmesini Yüce Allah’tan niyaz ediyorum.”    
Saadet Partisi İl Başkan Yardımcısı Yusuf Köksal mesajında, Ramazan ayının kardeşlik bağının güçlendirilmesi için sunulmuş ilahi bir fırsat olduğunu söyledi.
Köksal; “Bereketi bol, hayrı çok olan bir aydır. Bu ay, yardım, bağış ve ihsan ayıdır; bir yıllık maddî ve manevî kirlerden temizleneceğimiz, insanî duyguların coştuğu, kusur ve günahlarımızdan tövbe edip hakka yönelme niyetimizin, irademizin geliştiği maddî ve mânevî terbiye ayıdır. İnsanlığı, fikrî ve ahlâkî yozlaşmadan, cehaletten kurtarıp, ilme, medeniyete, edep ve ahlâka yönelten, Kur’ân-ı Kerîm, bu ayda Rasûlullah Efendimize indirilmeye başlamıştır. Bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi, bu aydadır. Ramazan ayı tüm İslam âlemine, Türkiye ye ve yozgatımıza hayırlara vesile olsun. Hayırlı ramazanlar olsun” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim