AK Parti Yozgat İl Başkanı Yusuf Başer, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları  Günü'nün, BM Genel Kurulu'nun 10 Aralık 1948 tarihinde İnsan Hakları  Evrensel Bildirgesini kabul etmesiyle, insan haklarının uluslararası düzeyde korunması yönünde ilk önemli adım olması nedeniyle, her yıl tüm dünyada kutlandığını söyledi.
    Başer, 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü nedeniyle yayımladığı  mesajında, kişisel hak ve özgürlükler konusunda temel bir referans belgesi olan İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi'ni kabul eden ilk ülkeler arasında yer alan Türkiye'nin, aynı zamanda Birleşmiş Milletler'in temel insan hakları sözleşmelerinin tamamına taraf olduğunu belirtti. İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi ile ilan edilen ve günümüzde artık çağdaş bütün Anayasalarda yer alan hak ve özgürlüklerin, insanı en yüksek değer olarak kabul eden bir anlayışın ürünü olduğunu kaydeden Başer, ''Beyanname, tüm insanların hiçbir ayrım gözetilmeksizin yalnızca insan oluşlarından dolayı eşit, özgür ve onurlu yaşama hakkına sahip olduğunu ilan etmektedir. Buna göre herkes, ırk, renk, cinsiyet, dil, din, siyasal ya da başka bir görüş, doğuş, tabiiyet, servet ya da benzeri başka bir statü gibi herhangi bir ayrım gözetilmeksizin bu Beyannamede ileri sürülen tüm hak ve özgürlüklerden eşit bir şekilde yararlanır'' dedi.
    AK Parti Yozgat İl Başkanı Yusuf Başer, ''Günümüzde uygar ülkelerin kabul ettiği demokrasi kavramında, hukukun üstünlüğü, insan hakları gibi evrensel değerler bulunmaktadır. Bu değerlerin başında insan haklarına saygı gelir. Günümüzde ülkeler, insan haklarına saygı, insan haklarının korunmasını ve geliştirilmesini ne ölçüde gerçekleştirebiliyorlarsa, o ölçüde uygar sayılıyorlar'' diye konuştu.
    İnsan hakları, insan olmanın kazandırdığı haklardan biri olduğunu ifade eden Başer, başkası tarafından verilen bir söze ya da teminata bağlı olarak veya satın alarak elde edilen bir hak olmadığını savundu. İnsan hakları, insan olmamızın ve insan onurumuzun doğal bir sonucu olduğunu vurgulayan Yusuf Başer, açıklamasını şu şekilde sürdürdü:
    ''İnsan hakları bizim için vardır ve insan haklarının tümüne saygı  duyulması bizim hakkımızdır. Eşitlik ve özgürlük hakkı, düşünce ve ifade özgürlüğü, dini vecibelerini yerine getirme özgürlüğü, işkence görmeme ve öldürülmeme hakları gibi, hak ve özgürlükler, cinsiyete, ırka, renge, dile, dine, siyasal ya da başka düşünceye, toplumsal ya da ulusal kökene, azınlık olmaya, servete ya da diğer tüm durumlara dayanan herhangi bir ayrım gözetmeden sağlanmalıdır. Günümüzde insan haklarının korunması ve geliştirilmesi ülkelerin bir iç sorunu olmaktan çıkmış, tüm insanlığın ortak bir sorunu haline gelmiştir. İnsan haklarının korunması ve geliştirilmesi konusundaki sorumluluk öncelikle devletlere ait olmakla birlikte, bu görev medyadan sivil toplum örgütlerine kadar tüm kuruluş ve bireylerin işbirliğini gerektirmektedir.''
    Dokuz yıldır Türkiye'yi yöneten AK Parti hükümetinin, insan hakları  konusunu Türkiye'nin kalkınması ve demokratikleşmesi için vazgeçilmez bir unsur olarak değerlendirildiğini ileri süren Başer, bunu, yönetimde şeffaflıktan, yolsuzlukla mücadeleye kadar çok yönlü bir süreç olarak görüldüğünü ifade etti.
    Başer, açıklamasını şu şekilde tamamladı:
    ''Hükümetimiz, halkımızdan aldığı destekle, bu alandaki çabalarını,  önümüzdeki dönemde de taviz vermeksizin ve büyük bir kararlılıkla sürdürme iradesine ve azmine sahiptir. Adalet ve Kalkınma Partisi olarak, bütün Türk vatandaşlarının, kendi vatanlarında, korku ve tedirginlik duymaksızın, mutluluk ve güven içinde, hiçbir ayrıma tabi tutulmaksızın, birinci sınıf vatandaş olarak yaşamaları en büyük arzumuzdur. Bu duygu ve düşüncelerle Adalet ve Kalkınma Partisi Yozgat İl Yönetimi olarak, tüm vatandaşlarımızın 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Gününü kutlarız.''
Editör: TE Bilişim