Yetkili inşaat firması tarafından, binanın ortaokul bölümüne temel atma töreni düzenlendi. Törene Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı ve kurum müdürleri katıldı.
Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı inşat alanında incelemelerde bulundu, yetkililerden bilgi aldı.

İNŞAAT BİR SENEYE
BİTECEK


İmam Hatip Ortaokulu ve lise  inşaatının çok hızlı ilerlediğini söyleyen Yazıcı “İnşaat bir sene içerisinde bitecek. Önümüzde ki eğitim ve öğretim yılına inşallah İmam Hatip lisemize kavuşacağız.  Bu bina şehrin çeşitli noktalarında bulunan İmam Hatip ortaokulu, İmam Hatip lise bölümü gibi dağınık olan okullarımızın da bir araya getirilmesine vesile olacak” dedi.
Bin 500 Genç  İmam Hatip Eğitimi Alacak
Her geçen gün güzelleşen Yozgat’ta, yeni binanın ayrı bir güzellik katacağını vurgulayan Yazıcı “Bina içerisinde Yozgatlı bin 500 evladımız imam hatip eğitimi alacak. Buradan mezun olacak öğrencilerimiz ve farklı kademelerde en güzel şekilde ülkesine, devletine milletine hizmet edecekler” diye konuştu.  Bina içerisinde 300 yataklı yurdunda bulunduğunu hatırlatan Vali Yazıcı “Ana binalar U şeklinde iki binadan oluşuyor. Yanında cami de var tatbikat camisi de orası olacak. Yine binanın içerisinde 300 yataklı bir yurdu da bulunacak. . İlimiz için güzel bir kazanım ve isabetli bir yatırım. Buraya yapılan İmam Hatip’in Yozgat’ın eğitim ve öğretim ciddi bir müessesi olacağına inanıyorum” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim