Dr. Coşkun, yeni eğitim yılı dolayısıyla yayınladığı mesajında, Türkiye’yi karanlık gecelerde karanlık bir geleceğe sürüklemek isteyen karanlık ruhlu ihanet odaklarının karşısında ilmi, dini ve milli birikim sahibi aydınlık bir milletin durduğunu söyledi. 
Eğitimin her vatandaşın insanı bir hakkı olduğunu belirten Coşkun, bu hakkın eşit ölçüde sağlanması adına devletin her türlü imkanı seferber ettiğini ifade etti.  
Özellikle 15 Temmuz ve sonrası yaşanan sürecin eğitimin önemini bir kez daha ortaya koyduğunu ifade eden Coşkun; 
“15 Temmuz akşamı FETÖ-PDY terör örgütü, ülkemizin demokrasi ve hukuk düzenine yönelik bir darbe kalkışmasında bulunmuş; bu kalkışma, devletimizin ve milletimizin Çanakkale’deki, Kurtuluş Savaşı’ndaki azim ve kararlılığının devamı niteliğinde sayılabilecek bilinç, ortak dayanışma ve canlar pahasına ortaya konulan üstün bir gayretle bertaraf edilmiştir. Bu olay bize şunu göstermiştir: bağımsızlığımıza ve devletimize kastedecek düşmanlar her daim olacaktır. Bizlere düşen görev başta FETÖ-PDY gibi illegal yapılanmalar olmak üzere vatanımıza karşı ihanet içinde olan bu ve bunun gibi ihanet şebekeleriyle etkin mücadeledir. Eğitimci kardeşlerimiz de milli ve manevi değerlerine bağlı fikri ve vicdanı hür nesiller yetiştirerek, bu tür illegal yapılara en köklü ve kalıcı darbeyi indireceklerdir” dedi. 
Coşkun, açıklamasını şu şekilde tamamladı: “Bu vesileyle 15 Temmuz gecesi ve sonrasında yaşanan olaylarda ve terörle mücadelenin her kademesinde kahramanca mücadele eden şehitlerimize Cenab-ı Allah’tan rahmet, kederli ailelerine ve milletimize baş sağlığı, gazilerimize de sağlık diliyorum. 2016-2017 eğitim-öğretim yılına yeni umutlar, yeni heyecanlarla her zamankinden daha azimli, daha güçlü bir başlangıç yapmanın mutluluğu ve gururunu her birlikte yaşamayı temenni ediyorum.”

Editör: TE Bilişim