İl Sağlık Müdürlüğü tarafından Yozgat’taki ilköğretim okullarında ‘Sağlıklı Yaşam, Hareketli Yaşam’ konulu eğitimler başlatıldı. Görevli iki uzman tarafından verilen derslerin ilki dün yapıldı.
    Haftanın ilk üç günü Yozgat’taki ilk öğretim okullarında yapılması planlanan eğitimler İl Sağlık Müdürlüğü Obezite Birimi Sorumlusu Ali Tuzlalı ve Eğitim Şube Görevlisi bir uzman tarafından veriliyor. Sorgun Devlet Hastanesi’nden Yozgat’a görevlendirme ile geldiğini söyleyen Tuzlalı; “Yeni açılmış olan Obezite Birim sorumlusuyum. Obezite birimi bütün İl Sağlık Müdürlüklerinde oluşturuldu. Amacı da yeni başlayan bir kampanya var. 2010-2014 Sağlıklı Yaşam, Hareketli Yaşam. Bu yıllar arasında İl Sağlık Müdürlüğünde açılan bu birim vatandaşa ulaşacak, kurumlara ulaşacak. Bir kurul oluşturulacak, bu kurulda alınacak kararlar ile uygulanmaya  çalışılacak, ilçelere uygulanmaya çalışılacak” dedi.
    Eğitim çalışmaları hakkında bilgi veren Tuzlalı; “Biz bu gün 75. Yıl Dr. Müzeyyen Çokdeğerli İlköğretim Okulu’na geldik. Burada öğleden önceki oturumda 1, 2, 3’üncü sınıflara bir eğitim, 4,5 sınıflara bir eğitim verdik. Eğitimlerimiz; yeterli ve dengeli beslenme, obezite, sağlıklı yaşam, hareketli yaşam. Aynı zamanda Eğitim Şubede görevli Zübeyde hanım sigarayla ilgili eğitim veriyor” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim