Yozgat Belediyesi bu yıl Yozgatlılara iftar topu ile oruç açtıracak. Geleneksel iftar topunun deneme atışı belediye damında yapıldı. İlk gün olduğu için yetişmeyen iftar topu yerine havai fişek ateşlenerek, üç pare atış yapılmış oldu.
    Yardımcısı Tevfik Bozkurt ile birlikte şehir merkezinin en yüksek binalarından olan belediye binasının damına çıkan Başkan Başer, iftar topu niyetine havai fişekleri ateşledi. Üç kez ateşlenen havai fişeklerin patlama sesi tüm şehirden duyuldu.
BU YIL DA GELENEK SÜRECEK
    Yozgat'ta yıllardır sürdürülen Ramazan topu geleneğini havai fişek atışı ile başlatan Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer, tüm Yozgat halkının ramazan ayını tebrik etti.
    Başer, Yozgat Belediyesi olarak geleneksel olarak iftar saatinde iftar topu attıklarını belirterek; “Bu gün de iftar denemesi itibari ile iftar topunun ilk denemesini yaptık. Bu gün teravi namazı, sahur inşallah yarın da oruç olacağız. Yarın akşam tam iftar vakti geldiğinde de yine iftar topunu atmış olacağız. Ben tüm hemşerilerimizin Ramazanını tebrik ediyorum” dedi. Başkan Başer, yetişmediği için denemeyi havai fişekle yaptıklarını fakat ilk günden itibaren her iftar top atışı yapılacağını söyledi.
TOP MAHALLESİ VAR!
    Başer, Yozgat'ta çok eskiden Ramazan topunun atıldığı ismini de buradan alın Top Mahallesi'nin bulunduğunu belirterek şu açıklamalarda bulundu:
    “Yetişmediği için havai fişek attık ama yarından itibaren gerçek ramazan topumuz her akşam burada atılacak. İnşallah bu geleneğimiz uzun yıllardan beri yaşatılıyor. Bu yaşatma da yine devam etmiş olacak. İftar topunu duyanlar da iftarını açmış olacak.
Yozgat'ımızda eskiden bir mahalleye ismini veren Top Mahallemiz var. Bu nedenle orası Top Mahallesi olmuş, daha önce Ramazan topları oradan atıldığı için orası Top Mahallesi olarak kalmış. Biz de Yozgat Belediyesi olarak aynı geleneği devam ettiriyoruz. Ama Top Mahallesi'nden değil en yüksek yer olan belediye binasının üst katından topumuzu atıyoruz. Hayırlı uğurlu olsun.”
Editör: TE Bilişim