Kırmızı siyahlı ekibin teknik patronu Yahya Ünal, kulüp binasında düzenlediği basın toplantısında Nevşehirspor ile oynadıkları ilk maçın bir derbi maçı olduğunun ve bunun da fikstürün acizliği olduğunu ifade etti. İki kulübünde belli meblağlar harcayarak takımlarını  kurduklarına vurgu yapan Ünal, ‘’Benim takımımın ilk sahaya çıkışı, ilk seyircisinin karşısına çıkışı ve bir de güçlü bir takımın ile oynadı bundan dolayı sıkıntı çekmiş olabiliriz. Ama ben şunu söyleyeyim eksiklerimiz var mı var. Oyun anlamında yardımlaşma bazında o da zamanla giderilecek. Çünkü bu sürekli oynaya oynaya, maç kondisyonu kazandıkları takdirde bunlar ortadan kalkar. Sevindirici yanı çocuklar 90 dakika mücadeleyi bırakmadılar o hırsı devam ettirdiler sonuçta da Rabbim bize nasip etti üç puanı. Mutluyuz bir rakibimizi yendik, rakibimizin 3 puan önüne geçtik.-‘’ dedi.
‘TARAFTARIMIZI BU KADAR BEKLEMİYORDUM’
Yozgatspor taraftarlarına da değinen Kırmızı Siyahlı ekibin teknik patronu Ünal, ‘’Taraftarlarımız iki gün önce gelmişlerdi ben onlara söyledim. Takımımız yeni takım bizi uzatma süresi ne kadarsa o ana kadar destekleyin, desteğinizi kesmeyin dedim. Allah razı olsun ben bu kadar beklemiyordum açıkçası ve müthiş bir destek, müthiş bir atmosfer. Heyecan ve oda futbolcuya yansıdı. Futbolcu o gücü arkasına aldığı zaman bir koşacaksa iki koştu oda bize yaradı fayda getirdi. Taraftarların hepsine teşekkür ediyorum. Biz onlardan bu şekilde sürekli destek istiyoruz’’ diye konuştu.
‘AKSARAY RAPORU HAZIR’

Teknik direktör Yahya Ünal, açıklamasını şu şekilde sürdürdü: 
‘’Nihat hoca hafta sonu Sivas Demirspor- 68 Aksarayspor karşılaşmasını izleyerek gerekli raporları hazırladı. Şu anda Aksarayspor'un bütün analizlerini inceledik ve bu yönde çalışmalarımıza başladık. Aksarayspor'da hedefleri olan ve şampiyonluğa oynayan bir takım. Ama yenilmeyecek takım yok. Benim tek isteğim başında olduğum takım ne yaptığını bilsin, mücadelesini sahaya yansıtsın, yüreğini ortaya koysun şu ligde yenemeyeceği takım yoktur.  Ama ne zaman işi gevşetir, ne zaman rakibi küçümseyen bir moda girilirse o an itibarı ile tehlike başlar. Ama şu an takımımızda olan hırs ve azimle biz gider Aksarayspor'u da yeneriz, evimizde Şekerspor'u da yeneriz, gider Altındağspor'u da yeneriz. Bütün futbolcularımdan Allah razı olsun.  Takımımızda şu an itibarı ile sakat yada kart cezalısı oyuncumuz yok. Ama sadece sağ açık mevkiine transferini yaptığımız Metin Nevşehirspor mücadelesinde kadroda değildi. Oyuncu kamp dönemi geçirmediği için hazır değil. Metin'de çok başarılı bir oyuncu hafta içi yapacağımız değerlendirmeler sonrasında Aksarayspor mücadelesinde kadroya alınıp alınmayacağına dair son kararımızı vereceğiz.’’

Editör: TE Bilişim