YERKÖY'DE CUMHURİYET COŞKUSU
Etkinlikler çerçevesinde Pazar günü saat 11.00'da Atatürk Anıtı'na çelenklerin sunulması ve saygı duruşunda bulunulup istiklal marşımızın okunmasıyla başlanan kutlama programına, Pazartesi günüde Yerköy Stadı'nda devam edildi.
Düzenlenen kutlama programına Yerköy Kaymakamı Bayram Gale, Yerköy Belediye Başkanı Mehmet Ağaoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yavuz, Jandarma Üsteğmen M. Deniz Işıklar, Özel İdare Müdürü Veysel Koçak, tüm daire müdürleri, Ziraat Odası Başkan Vekili Süleyman Yalçınkaya, Ticaret Borsası Başkanı Cemalletin Kömürcüoğlu, sivil toplum örgüt temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katılımları ile gerçekleşti.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan kutlama programında, Cumhuriyetimizin kuruluşunun 89'uncu yıl münasebeti ile stadyumda gerçekleşen törende Yerköy Kaymakam Bayram Gale, Yerköy Belediye Başkanı Mehmet Ağaoğlu ve Jandarma Üsteğmen M. Deniz Işıkla, okulların ve katılımcıların Cumhuriyet Bayramını kutlamaları ile başlanan programda. Kutlama sonrasında günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Yerköy Kaymakamı Bayram Gale yaptı.
İlçe Kaymakamı Bayram Galenin konuşması sonrasında okullar arası düzenlenen etkinliklerde dereceye giren öğrencilere çeşitli hediyeler takdim edildi.
Ödül töreninden sonra Yerköy Kız Meslek Lisesi Halk Oyunları sergilerken, Halk oyunları sonrasında, öğrenciler tarafından şiirler okundu.
Öğrenciler tarafından okunan şiirler sonrasında geçiş töreni ile program sona erdi.
SORGUN’DA CUMHURİYET BAYRAMI HALAYLARLA KUTLANDI
Yozgat’ın Sorgun ilçesinde Cumhuriyet Bayramı’nın 89.yıl dönümü coşkuyla kutlandı.
Sorgun Belediye Meydanında yapılan törene İlçe Kaymakamı Levent Kılıç, Belediye Başkanı Ahmet Şimşek, Garnizon Komutanı Jandarma Üsteğmen Murat Demir, Cumhuriyet Başsavcısı Davut Zerman, daire müdürleri, siyasi parti ilçe başkanları, sivil toplum kuruluşlarının yöneticileri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Törende günün anlam ve önemini belirten konuşmaların ardından ilköğretim okulu öğrencileri tarafından folklor gösterisi yapıldı. Törene katılan öğrenciler ve halk davul zurna eşliğinde halaylar çekerek gönüllerince eğlendiler. İlçe Kaymakamı Levent Kılıç, Belediye Başkanı Ahmet Şimşek ve Garnizon Komutanı Jandarma Üsteğmen Murat Demir’de öğrencilerin ve halkın arasına katılarak halay çekti. Tören sonunda ise Kerkenes Bisiklet Grubu ile Sorgun Motosiklet Kulübü tarafından çeşitli gösteriler yer aldı. Meydan alanında motosikletçi sürücülerinin yaptıkları akrobasi hareketler törene katılanlara keyifli dakikalar yaşattı. Program tören geçici ile son buldu.
AKDAĞMADENİ'NDE CUMHURİYET KUTLAMASI
Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 89. Yılı bütün yurtta olduğu gibi Yozgat’ın Akdağmadeni ilçesinde de kutlandı.
İlçe Stadyumunda düzenlenen törene İlçe Kaymakamı H. Engin Sarıibrahim, Garnizon Komutanı Yusuf Özkan, Belediye Başkanı Suphi Daştan, Cumhuriyet Savcısı Erkan Ünlü, Sivil toplum kuruluşları, daire amirleri vatandaşlar öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Tören’de ilçe kaymakamı H. Engin Sarıibrahim’in günün anlam ve önemini belirten konuşmasından sonra öğrenciler şiir okudu. Halk oyunları gösterilerinin ardından program tören geçişiyle son buldu.
SARIKAYA VE AYDINCIK'TA CUMHURİYET BAYRAMI
Yozgat’ın Aydıncık ve Sarıkaya ilçelerinde Cumhuriyet Bayramı'nın 89. yıl dönümü törenle kutlandı. Sarıkaya Barboros İlköğretim Okulu bahçesinde düzenlenen törene Sarıkaya Kaymakamı Yaşar Dönmez, Belediye Başkanı Ali Osman Erbir, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Demir, İlçe Jandarma Komutanı Davut Budak, siyasi parti ve sivil toplum kuruluş temsilcileri, öğrenciler ile vatandaşlar katıldı.
Törende Kaymakam Dönmez, günün anlam ve önemini belirten bir konuşma yaptı. Daha sonra öğrenciler tarafından şiirler okundu. Program halk oyunları gösteriminin ardından tören geçişi ile sona erdi.
Aydıncık'ta ise Hükümet Konağı önünde Atatürk Anıtı'na çelenk sunumuyla başlayan Cumhuriyet Bayramı kutlama programı Aydıncık Çok Programlı Lisesi bahçesinde devam etti.
Törene Aydıncık Kaymakamı Hakan Kafkas, Belediye Başkanı Bahattin Özger, İlçe Jandarma Komutanı Mehmet Engin, İlçe Emniyet Amire Savaş Durdu, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Editör: TE Bilişim