Gazi Üniversitesi’nde bilimsel çalışmalarını sürdüren ve çalışmalarını uluslar arası düzeyde verdiği konferanslarla sürdüren İlbaş, Yozgat’tan gelen talep ve isteklere de kayıtsız kalmayarak sık sık Yozgat’ı ziyaret ediyor.
Gazi Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Dekanlığı görevini başarıyla yürüten ve özellikle enerji-politik konularında yürüttüğü çalışmalarla dikkatleri çeken hemşerimiz Prof.Dr. Mustafa İlbaş hafta sonu Yozgat Türk Ocağı’nın konuğu oldu. Dünya’daki enerji kaynaklarının coğrafi olarak konumu, dünya üzerindeki enerji nakil hatları ve bu hatların stratejik önemi gibi konulara değinen Mustafa İlbaş’ın konferansına çok sayıda vatandaş katıldı.
Türk Ocağı Yozgat Şubesi’nde gerçekleşen konferansta katılımcılara Dünya’da tüketilen enerji kaynakları ve çeşitleri ve bunların ülkelere göre dağılımı hakkında bilgi veren İlbaş, daha sonra ise Ortadoğu’da yaşanan siyasi, diplomatik gelişmelerin perde arkasında yer alan enerji kaynakları ve bunların stratejik önemini katılımcılara aktardı. Enerji-Politik pencereden Ortadoğu’da yaşanan süreçleri katılımcılara ileten Mustafa İlbaş konu hakkında yaklaşık 2 saatlik uzun bir sunum gerçekleştirdi. Mustafa İlbaş’ın konferansına Türk Ocağı mensuplarının dışında ilimizde enerji ve enerji kaynakları sektöründe çalışan meslek uzmanlarının katılımı da dikkat çekti. 
Mustafa İlbaş konferansın sonunda katılımcılardan gelen soruları da cevapladı. Yozgat Türk Ocağı Başkanı Nefise Yüksel, konferans sonunda Mustafa İlbaş’a teşekkür ederek “Hocamız bugün bizlere çok ciddi bilgiler aktardı. Yoğun programı ve mesaisine rağmen bizleri kırmayarak buraya teşrif etti. Kendisi ülkemiz ve ilimiz açısından önemli bir değer ve kıymetli bir bilim adamıdır. Hocamıza bilimsel çalışmalarında başarılar diliyor, başarılarının devamını rabbimden niyaz ediyorum. Allah razı olsun” dedi. Prof. Dr. Mustafa İlbaş’ta Yozgat Türk Ocağı Başkanı Nefise Yüksel’e ve tüm katılımcılara teşekkür ederek konferansını sonlandırdı.

Editör: TE Bilişim