Prof. Dr. Mustafa İlbaş, MHP Yozgat İl Başkanlığı tarafından düzenlenen bayramlaşma törenin ardından ilçelerdeki programlara katıldı.
Tüm Yozgatlıların Ramazan Bayramı’nı kutlayan İlbaş, yaptığı konuşmada cumhurbaşkanlığı seçimlerinden de bahsetti.
İlbaş, cumhurbaşkanlığı seçimi için hemşerilerinin daha çok çalışmasını istedi.
Bu seçiminin, Türk siyasal hayatında ilk olacağını ve ilk defa cumhurbaşkanın halk tarafından seçileceğini belirten İlbaş, Ortadoğu, Türk dünyası ve İslam aleminde yaşanan hadislere de değindi.
İlbaş, bu bölgelerde ki hamiliğini kaybetmiş bir Türkiye’nin İhsanoğlu’nun cumhurbaşkanlığı ile yeniden bölge coğrafyalarında söz söyleyen bir ülke konumuna geleceğini belirtti.

Ortadoğu bataklığından kurtulmanın tek yolunun uzun yıllar İİT genel sekreterliği yapmış bölgede nüfuzu olan, bölgeyi iyi bilen bir isim olan İhsanoğlu’nun kazanması ile olacağını kaydeden  İlbaş, ayrıca İhsanoğlu hakkında bilinmeyen bir gerçeği de açıkladı: “Cumhurbaşkanı adayımız sayın Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlunun eşi Füsun İhsanoğlunun’da anne tarafından Yozgat- Sorgunlu’dur.”
Bayramlaşmaya MHP Yozgat İl başkanı Sayın Cevdet Çoşkun, Sorgun İlçe Başkanı Yunus Yılmaz, Yozgat Ülkü Ocakları Başkanı Duran Küçükduman, Sorgun Ocak Başkanı Yunus Emre Dursun ve çok sayıda partili katıldı

Editör: TE Bilişim