Öğretim elemanı Yrd. Doç. Dr. İsmail Pırlanta’nın konuşmacı olarak katıldığı konferansa, Rektör Yardımcısı ve İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kadir Özköse, Yozgat Belediye Başkan Yardımcısı Şahin Kılıçaslan, daire müdürleri, sivil toplum örgüt temsilcileri, fakülte dekanları, öğretim elemanları ve çok sayıda öğrenci katıldı.
Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan program Rektör Yardımcısı ve İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kadir Özköse’nin açılış konuşması ile devam etti. 
Prof. Dr. Özköse, ilahiyat fakültesi olarak kültür dünyamızı hem anlam haritamızı hem de düşünce atlasımızı zenginleştirmek için bu yıl da etkinliklerin devam edeceği bilgisini verdi. Prof. Dr. Özköse konuşmasının devamında; “Artık İslam dünyasında yeni Kerbela’lar olmasın, yeni acılar yaşanmasın tarihten ibretler alınıp Müslümanların ümmet kardeşliği, birliği, dirliği ve şehitlerimizin emanetinin sesinin hakkaniyetinin daha yerinde duyulması için Kerbela, Kurtuluş Savaşı ve 15 Temmuz Şehitlerimizi hayırla yâd etmek ve en önemlisi İslam’ı yaşama, yaşatma ve İslam ahlakını içselleştirmek amacıyla böyle anlamlı bir program düzenledik. Bu vesileyle emeği geçenlere teşekkür ediyorum.” dedi.
Açılış konuşmasının ardından Yrd. Doç. Dr. İsmail Pırlanta “Ehl-i Beyte Vefa ve Kerbela’nın Düşündürdükleri” konulu konferans verdi. Hicri takvime göre Hz. Hüseyin Efendimiz ve ehlibeytinin hunharca katlinin üzerinden 1377 yıl geçtiğini belirterek bu zaman zarfında İslam dünyasına bakıldığında değişen hiçbir şeyin olmadığının altını çizdi. 15 Temmuz’da ülkemizi kan gölüne çevirmek, vatanımızı dış mihraklara parsel parsel sunmak isteyen hain FETÖ terör örgütünün yüzlerce vatandaşlarımızı şehit ettiğini hatırlatan Yrd. Doç. Dr. Pırlanta; “Bunun acısını ve ızdırabını bu Muharrem ayında bir kez daha yaşıyoruz. Çağımızın Kerbelasına dönüşen Gazze’ye, Suriye’ye ve Irak’a yönelik  katliamlar yüreğimizi dağlayan bir başka kahredici gelişmelerdir” dedi. 
Yrd. Doç. Dr. İsmail Pırlanta konuşmasında Kerbela hadisesinin nasıl cereyan ettiği, öncesi ve sonrası, nasıl dersler çıkarılması gerektiği hususunda katılımcıları bilgilendirdi.
Program Yrd. Doç. Dr. Mustafa Necati Barış’ın Muharrem İlahileri Dinletisi ile devam etti. Program hayırsever işadamı Bilal Şahin tarafından verilen iki bin kişilik aşure ikramı ile son buldu.

Editör: TE Bilişim