Yozgat, Sivas, Kayseri illerinin oluşturduğu Orta Anadolu Kalkınma Birliği ''Yozgat İl Kalkınma Kurulu'' toplanarak, Sektörel çalışma gruplarını belirledi.

     Bozok Üniversitesi Kütüphanesinde gerçekleştirilen toplantıya ORAN Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Dr. H. Mustafa Palancıoğlu başkanlık etti.

     Toplantıya Yozgat Yatırım Destek Ofisi temsilcisi Ali Barut ile birlikte Orta Anadolu Kalkınma Birliği Yozgat İl Kalkınma Kurulu üyeleri, plan ve proje birimi uzmanları katıldı.

     Toplantının açılışında konuşan Genel Sekreter Palancıoğlu, Yozgat ili ''Sanayi ve Ticaret'', ''Tarım, Hayvancılık ve Gıda'', ''Enerji ve Madencilik'' ve ''Turizm ve Sosyal Altyapı'' sektörel çalışma grupları toplantılarının, sosyal ve ekonomik kalkınma temel hedefi doğrultusunda Yozgat'ın mevcut potansiyel ve ihtiyaçlarının ortaya konulacağını söyledi.

     Palancıoğlu, ''Bu alandaki geleceğin hedef ve stratejileri belirlenerek ilimizin kalkınmasıyla ilgili neler yapılabilir, bununla ilgili beyin fırtınası, analizler yapılacak, buradan elde edilen sonuçlar ORAN Yönetim Kuruluna sunularak, değerlendirilecektir'' dedi.

     Daha sonra sektörel çalışma grupları belirlendi.

Editör: TE Bilişim