11 Nisan günü saat 17:00’de YSK’ya teslim edilen milletvekili aday listeleri Yozgat’ta parti il başkanları tarafından olumlu karşılandı. Ak Parti, MHP, CHP, BBP, HAS Parti ve Saadet Parti İl Başkanları, ortaya çıkan aday listesinin seçmenleri tarafından benimsenen, kabul görmüş isimlerden oluştuğunu söylediler.

Ak Parti İl Başkanı Avukat Fahri Açıkgöz, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İl Başkanı Ergin Çınarer, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Onur Kaytan, Büyük Birlik Partisi İl Başkanı (BBP) Fatih Uçar, HAS Parti İl Başkanı Şahin Kılınçarslan ve Sadet Partisi (SP) İl Başkanı Ali İhsan Çelikkaya, partilerinin kesinleşen milletvekili aday listeleri ile ilgili görüşlerini İleri Gazetesi ile paylaştılar.

                CHP’nin ön seçim yaparak günler öncesinden adaylarını belirlemesi ile Yozgat’ta Ak Parti ve MHP’de merakla beklenen milletvekili aday listelerinin netleşmesinin ardından oluşan havayı yorumlayan il başkanlarının ortak paydası memnuniyet noktasında oldu.

AÇIKGÖZ; “BEKLEDİĞİMİZ BİR NETİCEYDİ”

                Ak Parti İl Başkanı Fahri Açıkgöz, listelerin açıklanması ile Yozgat kamuoyunda geniş yankı bulduğunu söyledi.

                Parti tabanı ve teşkilatlar tarafından listelerin olumlu karşılandığını ifade eden Açıkgöz; “Daha önce başbakanımız konuşmalarında ‘Biz ince eleyip sık dokuyacak titiz bir çalışma yapacağız ve ortaya çıkacak aday listesi herkes tarafından kabul görecek. Vatandaşlar ben bu listeyi yapsaydım böyle bir liste yapardım diyebilecek’ dedi. Başbakanımızın da ifade ettiği gibi Ak Parti’nin Yozgat’taki milletvekili aday listesi Yozgat kamuoyunda geniş bir yankı buldu, kabul gördü” dedi.

                “Beni o kadar çok kişi aradı memnuniyetlerini dile getirdiler” diyen Açıkgöz, milletvekili aday listelerinin bekledikleri, ümit ettikleri, Yozgat’ın sorunlarını bilen, Yozgat’ta yaşayan, çözüm üretebilecek isimlerden oluştuğunu ifade etti.

                Listeye giremeyen milletvekillerine ve aday adaylarına da teşekkür eden İl Başkanı Fahri Açıkgöz; “Olgun tavırlarından ve yürüttükleri çalışmalarından ötürü tüm aday adaylarına teşekkür ediyorum. İnşallah Sayın Bekir Bozdağ’ın tecrübelerinden, Abdulkadir Akgül’ün bilgi ve becerisinden istifade edeceğiz. Diğer iki adayımız da bilgi ve birikimleri ile Ak Parti’yi TBMM’de en iyi şekilde temsil etme noktasında çalışacaklardır” dedi.

ÇINARER; “KİM OLURSA OLSUN ADAYIMIZ OLACAKTI!”

                MHP İl Başkanı Ergin Çınarer, milletvekili adaylarının parti tabanından kabul gören, herhangi bir sıkıntıya mahal vermeyecek şekilde belirlendiğini söyledi. 9 aday adayı arasından genel merkezin yaptırdığı temayül ve anket çalışmaları neticesinde 4 milletvekili adayının belirlendiğini hatırlatan Çınarer; “Bizim hiçbir sıkıntımız yok, hangi arkadaşımız olursa olsun bizim için fark etmiyordu. Sonuçta hepsi dava arkadaşımız adayımız, aday adayımız. Şu, bu olsun şeklinde ön yargılı olmadık. Bu kararın önce Yozgat’ımız, ülkemiz, vatanımız için hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.

                Çınarer, camiadan adaylar noktasında herhangi olumsuz bir tepkinin gelmediğini belirterek, adayların bu günden itibaren seçim sathı mahallinde çalışmalara başlayacağını sözlerine ekledi.

 CHP; “SEÇİMLERE GÜÇLÜ HAZIRLANIYORUZ”

                Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Onur Kaytan, demokrasinin en güzel örneğini Yozgat’ta yerine getirdiklerini söyledi.

                YSK’ya listelerin teslim edildiği 11 Nisan tarihinden önce CHP’nin Yozgat milletvekili adaylarının çoktan belirlendiğini hatırlatan Kaytan; “Ön seçimde ortaya çıkan sonuç demokrasinin yansıması oldu. CHP’liler sandığa gittiler ve milletvekili adaylarını kendileri belirlediler.

                CHP’nin milletvekili adayları Yozgat’ta seçim çalışmalarına başladı. Bu seçim CHP’nin Yozgat’tan güçlenerek çıkacağı bir seçim olacak” dedi.

UÇAR; “İKTİDARA YÜRÜYECEĞİZ”

                BBP İl Başkanı Fatih Uçar da milletvekili adaylarının seçim çalışmalarına en kısa zamanda başlayacaklarını söyledi.

                “Milletle bir olup iktidara yürüyüşümüz gerçekleşecek inşallah” diyen Uçar; “Öncelikle vatan, milletimiz için hayırlı olmasını istiyoruz. Milletimiz adına milletimiz menfaatleri doğrultusunda siyasetimiz devam edecektir. Her zaman olduğu gibi bu gün de dik duracağız. Doğru bildiğimiz her şeyi milletimizle paylaşıp iyi bir gerçekleştirmek için mücadele edeceğiz” diye konuştu. 

KILINÇARSLAN; “TEMİZ ADAYLARLA SEÇİM MEYDANLARINDAYIZ”

                HAS Parti İl Başkanı Şahin Kılınçarslan, partisinin milletvekili adaylarının Yozgat’ın ilçelerinden ve merkezinden toplum tarafından kabul görmüş, temiz siyaset ve karaktere sahip isimlerden oluştuğunu söyledi.

                Partisinin birinci sıra adayı Dr. Kazım Arslan’ın Yozgat’ta hiçbir şaibesi olmayan, isminin yanına olumsuz bir ifade yerleştirilmeyen müstesna şahsiyetlerden olduğunu söyledi.

                Kılınçarslan şöyle konuştu: “Vatandaştan milletvekili adaylarımız noktasında çok iyi tepkiler alıyorum. Bizim partimiz meclise girer girmez ya da Kazım Arslan kazanır kazanmaz. Teşkilatımız toplantı karar verdik, adaylarımızı Yerköy’e verdik, merkeze aday verdik. Teşkilatta küsme, darılma olmadı. Bundan dolayı çok iyiyiz. Adaylarımız şaibesiz insanlar. Hem de vatandaşın karşısına rahatça çıkabilecek insanlar. Adaylarımız çalışmalarını devam ettirecek. Genel merkezin de destekleri ile inşallah halkımızın huzurunda oy isteyeceğiz.”

ÇELİKKAYA; “BU LİSTELER AK PARTİ’Yİ KAZANDIRIR”

                Sadet Partisi İl Başkanı Ali İhsan Çelikkaya, partilerin milletvekili aday listelerinin Ak Parti’yi 4-0 kazandıracak etkiyle hazırlanmış isimlerden oluştuğunu ileri sürdü.

Çelikkaya, Sadet Partisi’nin Yozgat’ta seçimlere çok rahat girebileceğini belirtti. Diğer partilerin aday listelerini eleştirisel bir dille yorumlayan Çelikkaya; “Diğer partiler Ak Parti’nin 4 milletvekili çıkarması için ellerinden gayreti göstererek listeleri sıraladılar. Yani dediler ki Ak Parti kimi koyarsa koy 4 tane çıkar dediler. Onun için bütün partilerdeki listelerin durumu bu. Adaylarımız Yozgat’a gelecek, görüşme yaptım. Liste başındaki aday Avusturya’da Müftü. Yozgat’ta çalışmalara başlayacak.”

Editör: TE Bilişim