Belediye Başkanı Dr. Kazım Arslan’ın üzerinde hassasiyetle durduğu “Yozgat İçme Suyu Hattı Yenileme” projesinin Esentepe güzergahında başlatılan bölümünde büyük oranda ilerleme kaydedildi. Şuana kadar yaklaşık 7 milyon TL harcanarak, halkın sağlığını tehdit eden asbestli boruların önemli bölümü değiştirildi.
ÖZEL EKİPLE, SU MESAİSİ!
Arslan, kurak geçen yaz döneminde başta yeni içme suyu kaynaklarının temini ve su kayıpları ile insanların sağlığını tehdit eden asbestli boruların değişimi için özel bir ekiple, yoğun bir çalışma programı uygulandığını söyledi.
Ülke genelinde etkili olan kuraklıkla mücadele kapsamında Arapseyfi’deki kaynak su kuyularına kısa sürede sondaj yapılarak yeni kuyuların eklendiğini kaydeden Arslan; “Kurak geçen yaz döneminde içme suyundaki kaybın yanı sıra dikkatsiz kullanımla birlikte şehir merkezinde mecburi olarak su kesintileri uygulamak zorunda kaldık. Bu süreçte içme suyu hattında meydana gelen arızalar içme suyu sevkiyatının düşmesine neden oldu” dedi.
ASBESTLİ BORUYA 73 
MİLYON TL’LİK YATIRIM
Başkan Dr. Kazım Arslan, solunum ya da daha çok içme suyu yoluyla vücuda girdiğinde başta kanser olmak üzere çeşitli hastalıklara yol açan ‘asbest’ minarelini içme suyu borularından arındırmak için başlatılan 73 milyon TL’lik projeyi vakit geçirmeden hayata geçirdiklerini hatırlattı.
Esentepe güzergahından başlatılan içme suyu hattı yenileme çalışmasında şuana kadar 7 milyon TL’lik bir kaynağın harcandığını kaydeden Arslan, şunları söyledi;
 “Şehir içi içme suyu hattı yaklaşık 250 kilometreye tekamül ediyor. Tüm su şebekesini değiştirmenin maliyeti yaklaşık 73 milyon TL tutuyor. Projeyi etaplar halinde planladık. İlk etabında Bahçeşehir’den-DSİ altındaki alanda başlattık. Buradan otogara kadar yaklaşık 4 kilometrelik alanı kapsıyor. Sık sık patlamaların yaşandığı bu bölgede aspesli boruların yerine uzun ömürlü ve sağlıklı tüm ülkelerde ve illerimizde kullanılan boruyla hattımızı yeniliyoruz. Bu bölgedeki yenileme çalışması kapsamında yaklaşık 7 milyon TL’lik bir harcama ile önemli ölçüde aspesli boruyu değiştirdik.”
ARSLAN: “ÖNCELİĞİMİZ 
İNSAN SAĞLIĞI”
“Yozgat’ı yaşanabilir bir şehre dönüştürmek için hayata geçirdiğimiz çalışmalar içerisinde insanların sağlığı her zaman öncelimiz olacaktır” diyen Belediye Başkanı Dr. Kazım Arslan; “Asbest, solunum ya da içme suyu yoluyla vücuda girdiğinde başta kanser olmak üzere pek çok önemli hastalığa neden olan bir minarel. Zararlarının tespit edilmesinin ardından ülkemizde borularda 2010 yılından itibaren asbest yasaklandı. Yozgat’ta içme suyu borularının değiştirilmesi hususunda elimizden geldiğince hassas ve hızlı hareket edip, içme suyu hattını yenilemeye çalışıyoruz. Kısa sürede önemli mesafe kat ettik. Bundan sonraki süreçte bir yandan içme suyu hattını yenilerken diğer yandan yol, kaldırım, sokak düzenlemelerini en hassas ölçülerle, insanlara yaşam alanları oluşturacak şekilde düzenlemeye devam edeceğiz” diye konuştu.

Editör: TE Bilişim