Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkan Yardımcısı Selahattin Şenliler, 12 Haziran seçimlerinin hemen ardından Türkiye gündemine gelecek yeni anasayanın Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni parçalamak isteyenlere fırsat vermememesi gerektiğini söyledi.

            Yaklaşan genel seçimler öncesi yeni anayasa tartışmalarının şimdiden alt yapısının hazırlandığını ileri süren BBP Genel Başkan Yardımcısı Selahattin Şenliler, yeni anayasa değişikliğine ‘tamam’ dedi, vatan hainliğinin yolunu açacak, ülkenin parçalanmasına sebep olacak girişimden de uzak durulması uyarısında bulundu.

            Gündemin birinci sırasına yerleşeceği anlaşılan yeni anayasa tartışmalarının Türki ye üzerinde nasıl bir oyun oynandığını da ortaya koyduğunu belirten Şenliler; “Bu nedenle, çok dikkatli olun malı ve toplumda üstüne vazife olmayan kurum ve kuruluşlar maksadı aşan beyan ve ifadelerden kaçınmalıdırlar.

                        12 Eylül Anayasasının değiştirilmesi ülkede hemen hemen bütün toplum kesimlerinin ortak ve temel isteğidir.  Ancak anayasayı değiştireceğiz diye Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni parçalamak isteyenlere fırsat vermek; onların ekmeğine yağ sürecek, hainlerin isteğine çanak tutacak  yollara fırsat vermek vatan hainliğinden başka bir şey değildir” dedi.

            Partisinin yeni anayasa çalışmalarına bakış açısını da ortaya koyan Şenliler şöyle konuştu: “Büyük Birlik Partisi olarak bir kere daha ifade ediyorruz ki; İnsanlarımızın özgürlüğü elbette önemlidir ve biraysel özgürlüklerin önündeki engellerin kaldırılması  bizim olmazsa olmazımızdır.  Fakat ülkenin bölünmesi pahasına bir özgürlük anlayışını asla kabul edemeyiz.             

            Bireysel özgürlükleri ülkenin bölünmesinden daha önemli görenler, altlarından vatan gittiği zaman hangi özgürlükten bahsedebilirler. Küresel sermaye  ve emperyalist güçler ne kadar taviz verirseniz verir doymazlar ve hep taviz üstüne taviz isterler.   Bu güçlere karşı  görevini yerine getiren yerli unsurlar; başta TÜSIAD olmak üzere yerli işbirlikçiler; neden  hem insanlarımızın özgürlüğünü sağlayalım ve hem de ülkemizin bütünlüğünü koruyalım demezler bunu anlamak mümkün değildir.

            Elbette, demokrasiye inanıyorsak değişik düşüncelere de saygı göstermek zorundayız. Ancak, tartışma ortamında büyük bir adaletsizlik vardır.  Sermaye gücünü elinde bulunduranlar;   kendilerine göbekten bağlı olan medya  gücünü tek taraflı olarak yoğun bir şekilde kullanırken, bu görüşlere karşı çıkanların düşünceleri,  ne yazık ki kamuoyunun  gündemine gelmemektedir” dedi.

            BBP Genel Başkan Yardımcısı Selahattin Şenliler, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Türk Milletinin 20. yüzyılın başında verdiği Milli İstiklal harbi ve bu millete vurulmak istenen esaret zincirinin parçalanması elbette Emperyalizmin oyununu bozmuştur.

            Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin üniter devlet yapısı ve milli birlik anlayışı başta  Avrupa Birliği ile Amerika Birleşik Devletleri’ni yıllardır rahatsız etmektedir ve bu ülkeler üniter devlet yapımızın yıkılması için ellerinden gelen herşeyi yapmaktadırlar.

        Bu amaçlarına ulaşabilmek için de; bu ülke insanının  enerjisini içeride boğmak, içeride bizim için birer zenginlik olan farklılıklarımızı kaşıyarak bizi parçalamak bölmek için değişik zamanlarda değişik yöntemlere başvurmaktadırlar.

            Bu ihanet odaklarının Türkiye’de ve Türkiye dışında her zaman işbirlikçileri olmuştur ve olmaya da devam edecektir.

            Anayasayı değiştireceğiz diye, Türkiye Cumhuriyeti Devletini parçalamak isteyenlerin amaçlarına hizmet edenleri bu millet hafızasına yazar ve hiç bir zaman da unutmaz.”

Editör: TE Bilişim