Yozgat eski Valisi Abdulkadir Yazıcı’nın girişimleri sonucu Yozgat’a kazandırılan ‘Spor Vadisi’ ve ‘Kadınlar Termal Aquapark ve Spor Komleksi’nin kiralama ihalesi yapıldı. İl Özel İdaresi Salonu’ndaki ihalenin Spor Vadisi Tesisleri’ni 10 bin 500 TL bedelle Nevzat Bulut isimli vatandaşta kalırken, Kadınlar Termal Aquapark ve Spor Kompleksi’nin ihalesini 22 bin TL aylık kira bedeli ile Akpolat inşaat kazandı. 
İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Muammer Yanık başkanlığındaki ihale komisyonu tarafından gerçekleştirilen ihale ile Spor Vadisi tesisleri ile iki ay içerisinde inşaatı tamamlanacak Kadınlar Aquapark ve Spor Kompleksi’nin işletmeye açılmış olacak. 

SPOR VADİSİ 2. ETAP TESİSLERİ 

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Muammer Yanık kamuoyunda Spor Vadisi projesinin ikinci etap ihalesinin Ekim ayında yapılacağını belirtti. Genel Sekreter Yanık, projenin ikinci etabının içeriğinde bir değişiklik söz konusu olmadığı gibi eklemelerinde söz konusu olduğunu dile getirdi.
Yozgat’ın sosyal, kültürel ve sportif alan ihtiyaçlarını karşılamak için hazırlanan ve üç etaptan oluşan Spor Vadisi projesinin ikinci etap ihalesi Ekim ayında yapılacak. 
Konuyla ilgili bilgi aktaran Özel İdare Genel Sekreteri Muammer Yanık, projenin ikinci etap ihalesinin geçtiğimiz hafta yapıldığını ancak iptal edildiğini belirterek,
“Sayın valimiz projenin içeriğini zayıf bularak ihalenin iptaline karar verdi. Yeni yapılacak ihalede proje aynen uygulanacak ve değişiklik söz konusu olmayacak” dedi.
Muammer Yanık, üç etaptan oluşan projede ikinci etabın önemli olduğunu belirterek, ikinci etabın aynen daha önce tanıtıldığı şekliyle ihalesinin yapılacağını aktardı. Vali Kemal Yurtnaç’ın spor vadisinin ikinci etabında gördüğü bazı eksikliklerle projeye ilaveler eklediğini de bildiren Genel Sekreter Yanık, “İkinci etapta iptal olmadığı gibi bazı eklemelerde olacak inşallah” diye konuştu.
İKİNCİ ETABIN ÖNEMİ

Üç etaptan oluşan spor vadisi projesinin en önemli parçası şüphesiz ki projenin ikinci etabı. Spor Vadisi’nin birinci etabında kapalı spor alanları, açık spor alanları ve dört mevsim spor ve kültür faaliyetlere imkan sağlayan alanlar bulunurken, projenin ikinci etabında 16 otağ çadır, ok tesisi, at biniciliği, dağ kızağı, macera parkı ve lunapark, bungalov evleri ve sosyal tesisleri, restoran, Bozok Ekspres ve tünel, kayık ünitesi ve iskeleleri, bisiklet evi ve yolları, kuş gözlem ve seyir kuleleri, gölet düzenlemesi, ıhlamur ağaçlı yürüyüş yolları ve köprülerden oluşan sosyal alanlar bulunuyor.
Projenin üçüncü etabında ise Nohutlu Tepe arkasına dikilmiş 200 bin muhtelif ağaç, 150 piknik ünitesi ve 5 kilometrelik araç gezinti yolu bulunuyor. Bir süre önce kamuoyunda spor vadisi projesinin ikinci etabından vazgeçildiği iddiaları yer almış ve kamuoyunun tepkisini çekmiş ve ikinci etabın iptalinden vazgeçilmemesi yönünde kamuoyunda ortak bir kanaat oluşmuştu.

Editör: TE Bilişim