Sarıkaya Kaymakamı Yaşar Dönmez, Meslek Yüksek Okulu binası inşaatı ihalesinin yüklenici firmanı talebi doğrultusunda iptal edildiğini açıkladı.
     Kaymakam Dönmez, Meslek Yüksek Okulu Yaptırma Derneği Başkanlığını da yürüten Belediye Başkanı Ali Osman Erbir ile birlikte yaptığı açıklamada, Sarıkaya'da Bozok Üniversitesine bağlı Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Meslek Yüksek Okulunun açılmasının planlandığını hatırlattı. Dönmez, dernek tarafından açılacak olan okulun binasının yapım işinin ihalesinin tamamlandığını, ihaleyi 330 bin lira bedelle alan yüklenici firmanın yanlış hesap yaptığını beyanla, ihalenin iptali yönünde talepte bulunduğunu kaydetti.
     Kaymakam Yaşar Dönmez, ''Yüklenici firmanın talebi dernek yönetim kurulunca görüşülerek, uygun bulundu. Ancak, yüklenici firmadan geçici teminat almadığımız için temel işçiliğini yapması yönünde yaptırımı uygun bulunduk.
    Bunu yüklenici firmada kabul etti. Temel malzemesini dernek alacak, 10-15 bin lira değerindeki işçiliğini de şirket yapacak, dernek temel işçiliğine para ödemeyecek'' dedi.
     Belediye Başkanı Erbir de okul binası inşaatına yer teslimi yapılarak başlandığını, temel inşaatının her aşamasını Bozok Üniversitesi inşaat mühendislerinin denetleyeceğini, temel çalışmaları tamamlanmasının ardından binanın ihalesinin yeniden gerçekleştirileceğini anlattı.

Editör: TE Bilişim