Cumartesi günü sabah namazı öncesinde Kur’an-ı Kerim hatimi ile başlayan icazet programı Pazar günü Bilal Şahin Külliyesi’nde yapılan icazet töreniyle devam etti.
 Hafızların icazet törenine AK Parti Yozgat Milletvekili Yusuf Başer, Yozgat Valisi Abdulkadir Yazıcı, Belediye Başkanı Kazım Arslan, İl Müftüsü Ahmet Poçanoğlu, AK Parti Eski Yozgat Milletvekili Osman Coşkun, kurum müdürleri ve çevre illerin il müftüleri katıldı.
Genç hafızların hafızlık icazet merasimine ayrıca bir asra yakın ömrünü Kur’an hizmetine adamış Reis-ül Kurra Ahmet Hoca Efendi, Fatih dersiamlarından Hadis Alimi Emin Saraç Hoca Efendi, Şeyh-ül Kurra Mustafa Demirkan Hocaefendi ve İstanbul’dan çok sayıda Hafız Kurra'lar iştirak ederek manevi iklim oluşturdu.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda konuşan Vali Abdulkadir Yazıcı, İl Müftlüğü’ne bağlı Kur’an kurslarında hafızlık eğitimi alan öğrenciler için güzel ve anlamlı bir bitirme şenliği yapmak istediklerini ve bunun içinde bir çok din bilgini ve alimleri de şenliğe davet ettiklerini belirterek  “Allah onlardan razı olsun bugün ilimize gelerek bu yavrularımızın bitirme şenliğine manevi bir haz, manevi bir coşku kattılar. Şehrimize dualar, hayırlar ve bereketler getirdiler. Yozgat ilimiz çok şükür ki dinimizin dolu dolu yaşandığı ve manevi havanın hakim olduğu beldelerimizden birisi. Yozgatlı vatandaşlarımızda dini, milli ve manevi kültürüne, değerlerine, ahlakına ve töresine sahip çıkan mümin kardeşlerimizle dolu bir şehirdir. Bugünde yine hem hanımefendilerimiz, hem de muhterem beyefendi hemşerilerimiz göründüğü gibi camimizi doldurarak icazet törenimize iştirak etmişler manevi iklimden soluma fırsatını kaçırmamışlardır. Allah hepsinden razı olsun. Bitirme şenliğimize iştirak eden muhterem hocalarımıza bir kez daha teşekkür ediyorum. Hafızlarımızın yetişmesinde emeği geçen hocalarımıza da şükranlarımı sunuyorum” dedi.

Konuşmaların ardından, törene iştirak eden İstanbul Eyüp Sultan Cami İmamı, Kocatepe Cami İmamı ve Yozgat Büyük Cami İmamı Kur’an-ı Kerim tilavetiyle icazet programına iştirak eden Yozgatlı müminlere Kur’an ziyafeti sundu. Hafızlık İcazet törenine katılan din adamları da sırasıyla kürsüye gelerek Yozgatlı vatandaşlara Kur’an-ı Kerim ve hafızlık hakkında kısa vaaz ve sohbetlerde bulundu. Son olarak tekbirler eşliğinde camiye giren 15 hafız ise icazet almak için Reis-ül Kurra Ahmet Hoca Efendi’nin önünde toplandı.
İcazet alacak genç hafızlarda sırasıyla Kur’an-ı Kerim okuduktan sonra ömrünü Kur’an hizmetine adamış ve Türkiye’de yüzlerce hafız ve Kurra Hafız yetiştirmiş olan Reis-ül Kurra Ahmet Hoca Efendi’nin yapmış olduğu duaya iştirak ederek dua etti. Duanın sonunda protokol üyeleri ve törene davet edilen din adamları hafızlara hafızlık diplomalarını takdim etti. Program öğle namazından sonra gerçekleşen yemek programıyla son buldu.

Editör: TE Bilişim