Türkiye genelinde trafik kazalarının kana buladığı Kurban Bayramı'nda Yozgat'ta kayda değer üzücü bir olay yaşanmaması en büyük teselli kaynağı oldu. İstanbul'da boğulan gençlerden bir tanesinin Yozgatlı olması bayram havasını olumsuz etkilese de gönüller bu bayramda sevdiğini ve huzuru aradı.
    Yozgat'ta saatler 07:09 sıralarında kılınan Bayram Namazının ardından İslam Dininin gereklerinden bir tanesi olan kurbanlar kesildi.
    Maddi imkanı elverenlerin güçleri nispetinde gerçekleştirdiği kurban kesimi sırasında acemi kasaplar yine hastanelik oldu. 4 günlük bayram süresince kurbanlar kesildiği kentte, kurban eti ihtiyaç sahiplerine İslam'ın belirlediği kıstaslar doğrultusunda dağıtıldı.
    Bu bayram şehir merkezi ve ilçelerde yapılan düğünler dikkat çekti. Kimi iki bayram arası düğün olmaz anlayışını bir kenarda bırakıp düğün yaparken kimileri de bu inanıştan olsa gerek bayram günü düğün yaptı.
    4 günlük bayramın 9 gün tatile dönüşmesini fırsat bilenler bu bayramı Yozgat'ta geçirmek için yollara düştü. Şehir merkezi, ilçe ve köyler bu bayramı ata toprağında geçirmek isteyenlerle doldu taştı. Güneşli havanın etkili olduğu bu Kurban Bayramı'nda kurban kesimi ve akraba ziyaretlerinin ardından insanlar soluğu piknik yerlerinde aldı.
    Yozgatlı İstanbul'da yaşanan boğulma olayının üzüntüsünü yaşadı. Arkadaşları ile balık tutmak isterken boğulan 18 yaşındaki Coşkun Yozgat, memleketi Sarıkaya'da göz yaşları arasında toprağa verildi.
    Başakşehşir'de meydana gelen olayda ilköğretim 8. sınıf öğrencileri Emre Aslantaş, Fikret Eymür, Özgür Baş ve Coşkun Yozgat, Altınşehir Şamlar Barajı'nda balık tutarken içlerinden birinin oltasındaki mantarı suya düşmüş, mantarı almaya çalışan Coşkun Yozgat bir anda baraja düşerken, Emre ve Fikret de baraja girerek arkadaşlarını kurtarmaya çalışmıştı. Çevredeki vatandaşlar baraja düşen çocuklardan Emre Aslantaş'ı kurtarırken, Coşkun Yozgat ve Fikret Eymür ise boğularak hayatını kaybetmişti.
    Bunun dışında Yozgat ve ilçelerinde asayiş ve trafik yönünden herhangi bir olumsuzluğun yaşanmadı. Yozgatlı huzurlu bir bayramı daha geride bıraktı.

Editör: TE Bilişim