Huzur evi sakinleri, 18-24 Mart Yaşlılara Saygı Haftası münasebetiyle Yozgat Belediyesi’nin misafiri oldu. Hafta sonu etkili olan soğuk ve kar yağışlı havanın yerini sıcak yaz güneşine bıraktığı güne İtfaiye Müdürlüğü ziyaret ile baylaşan yaşlılar, çocuk oyun parkında eğlenceli dakikalar geçirdi.
İtfaiye Müdürü Sinan Soyer tarafından İtfaiye Müdürlüğü’nün tesisleri gezdirilen yaşlıların ikinci durağı Yozgat Belediyesi Kent Park’ta bulunan çocuk oyun parkı oldu. Burada bazı yaşlılar çocukluk yıllarına dönüp salıncakta sallanırken, bazıları da oyun oynayan çocukları izlemeyi tercih ettiler. Renkli görüntülerle başlayan ziyaret Yozgat Belediye Başkanı Yusuf Başer’in katıldığı öğle yemeği ile devam etti. Başer, yaşlılara tek tek karanfil verip, Yaşlılar Haftası’nı kutladı.
İTFAİYEYİ TANIDILAR
Yozgat Belediyesi İtfaiye Müdürü Sinan Soyer; “18-24 Mart tarihleri arasında kutlanan Yaşlılar Haftası nedeni ile Huzur Evinde kalan yaşlılarımızı itfaiye müdürlüğümüze davet ettik, sağ olsunlar kırmadılar icabet ettiler” dedi.
İtfaiye olarak 24 saat halkın hizmetinde olduklarını söyleyen Soyer, ziyaretlerine gelen yaşlı misafirlerine teşekkür ederek, haftalarını kutladı. 
Alparslan Türkeş Huzurevi Müdürü Hasan Uçar, 18-24 Mart Yaşlılara Saygı Haftası münasebetiyle Yozgat Belediyesi’nin düzenlediği etkinliklere katılmaktan mutluluk duyduklarını söyledi.
Uçar; “Yozgat Belediye Başkanlığımızın İtfaiye Müdürlüğü tarafından organize edilen yemekli ve itfaiyeyi tanıtıcı bir program düzenlendi. İhtiyarlarımıza gençliklerini, çocukluklarını hatırlatmak istedik. Bu bağlamda da güzel oldu sanıyorum, Müjgan Annem yanımda mutlu olduğunu gözlerinden mutluluk okunuyor. Bir değişiklik istedik” diye konuştu.
Huzur evi sakini misafirleri ile öğle yemeği yiyen Belediye başkanı Yusuf Başer, huzur evinde kalan anne, babaların yerinde bir gün herkesin olabileceği gerçeğine dikkat çekti.
“Bizim geleceğimizin de Cenab-ı Allah bilir, Mevlam nasıl takdir eder ama önemli olan yaşlanmadan önce belirli imkanları sağlamak lazım” diyen Başer, şu mesajı verdi: “Devletimize, milletimize Allah zeval vermesin. Hakikaten güzel imkanlar sağlıyorlar ama bunların sevgiye, birliğe, beraberliğe, farklı işlemlere ihtiyaçları var, onun için elimizden geldiğince bunlara o sevgiyi yaşatmaya çalışıyoruz” diye konuştu.
ÇOCUKLAR GİBİ MUTLULAR
Huzur Evi sakinleri farklı bir gün geçirmenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade ettiler.
İtfaiye ziyaretinin ardından çocuk oyun parkına da uğrayan huzur evi sakinleri duygularını şöyle ifade etti:
“- İlk defa geliyorum müthiş bir hizmet. Nasıl yapılıyor, en uzak noktaya kaç dakikada ulaşılıyor güzel bir şey. Memnun olduk.
- Hiç gelmemiştim. Çok güzel, Allah kolaylık versin. Hayırlı olsun, her şeyleri güzel.
- Biz çok yaşlıyız, biraz hava aldık, değişiklik olsun diye getirdiler Allah razı olsun. Çok memnun oluyoruz, değişiklik oluyor. Bu parka ilk defa geliyorum, dışarıdan geçtim ama içeri giremedim. Bakım evinde kaldım 4 ay buradan geçiyordum sürekli hastaneye giderken.
Orda iyi oldum şimdi huzur evindeyim müdür beyin yanındayım. Çok mutluyuz, artık bize de önem veriyorsunuz teşekkür ederim.”

Editör: TE Bilişim