Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’nün 168. Kuruluş yıl dönümü etkinlikleri Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu akabinde saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlarken, kutlama programı Tapu Kadastro Bölge Müdürlüğü’nün Vali Abdulkadir Yazıcı’ya yaptığı ziyaretle devam etti.

Vali Yazıcı’ya günün anısına çiçek takdim eden Bölge Müdür Vekili Yılmaz Uzun daha sonra 168’inci yıldönümü programı ve kurumun çalışmaları hakkında bilgi verdi.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Vali Abdulkadir Yazıcı, mülk edinme hakkının Anayasal hak olduğunu kaydederek "Öncelikle 168’inci kuruluş yıldönümünüzü kutluyorum. Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü çok önemli bir görevi başarıyla yerine getirmektedir. Tapu ve Kadastro kayıtları insanlarımızın mülkiyetlerini kayıt altına alırken tarihi gerçeklere de ışık tutması bakımından oldukça önemli” dedi.
Türkiye'nin en önemli ve en güvenilir kurumları arasında yer alan Tapu Kadastro kurumunun önemine işaret eden Vali Yazıcı “168 yıllık geçmişe sahip olan kurumumuz,  yoğun özverili çalışmalarıyla zor şartlarda üzerine düşen görevleri en iyi şekilde yapma gayreti ve azmi içinde olan çalışanlarımız, 22’inci Bölge Müdürlüğümüzün yürüttüğü projeleri de çok başarılı bir şekilde yerine getirmektedir” şeklinde konuştu. Vali Yazıcı’nın ardından Tapu Kadastro personeli Belediye Başkanı Kazım Arslan’ı ziyaret etti. Arslan’a kurumun çalışmaları hakkında bilgi aktaran Bölge Müdür Vekili Yılmaz Uzun kurumun 168’inci kuruluş yıl dönümü kapsamında Başkan Arslan’ı ziyaret ettiklerini aktardı. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Arslan ise kurum personeline teşekkür ederek çalışmalarında başarı diledi.

PASTA KESTİLER
Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’nün 168’inci Kuruluş yıl dönümü etkinlikleri ziyaretlerin ardından kurumda devam etti. Tapu ve Kadastro Bölge Müdürlüğü binasında gerçekleşen etkinliğe Bozok Üniversitesi Rektörü Salih Karacabey, Emniyet Müdürü Saim Akpınar, kurum personeli ve daire müdürleri katıldı. Hep birlikte yıl dönümü pastasının kesilmesinin ardından kurum bahçesinde açılan sergiyi gezen protokol üyeleri kadastro teknik personelinden sergide yer alan alet ve ekipmanlar hakkında bilgi aldı. Geçmişten geleceğe doğru uzanan süreçte ilimizde yapılan kadastro faaliyetlerinde kullanılan makinelerin ve ekipmanların yanı sıra, tarihi vesika niteliği taşıyan  Osmanlı ve Cumhuriyet’in ilk yıllarına ait tapu, iskan ve kadastro belgeleri de yine sergide sahnelendi.

Editör: TE Bilişim