Ak Parti Yozgat Milletvekili Mehmet Çiçek, hafta sonu sabah kahvaltısında basın mensupları ile bir araya geldi. Belediye Başkanı Yusuf Başer, AK Parti İl Başkan Vekili Ali Açıkgöz, Merkez İlçe Başkanı Mustafa Türkmen, il genel meclisi ve belediye meclisinin üyelerinin katıldığı kahvaltılı toplantı Çapanoğlu Kent Park Sosyal Tesisleri'nde düzenledi.
YENİ HASTANEYİ TOKİ YAPACAK!
    Yozgat'a yapılacak yatırımlarla ilgili açıklama yapan Çiçek, mevcut hastanedeki yatak sayısının yeterli olduğunu belirterek ''Ama burası Doğu-Batı, Güney-Kuzey yol bağlantılarının geçtiği bir il, bu nedenle daha büyük bir hastaneye ihtiyaç duyulmaktadır, programa alındı. Yozgat'ın 300 yataklı yeni hastanesiyle ilgili yer tespiti yapıldı. Hastaneler bundan sonra geniş bahçeli olacak, insanlar buralarda piknik yapabilecekler'' dedi.
    Hastane TOKİ tarafından yapılacağını ifade den Çiçek, şunları kaydetti:
    ''Ancak başka bir formül daha var, daha önce Gaziantep ilinde uygulandı. Devlet hastane yapmak yerine özel sektöre bunu yaptırıyor. Yani istenilen proje dahilinde özel sektörü hastane binasını yapıyor, içerisinin cihazlarını alıyor, personel dışında tüm eksikliklerini gideriyor sonra devlete kiraya veriyor, yani devlet hizmet alımı yapıyor, yatırım yapmıyor, özel sektöre yaptırıyor. Bu konu da gündeme geldi. Orta Anadolu bölgesinde Yozgat'ta bunun uygulanıp, örnek olmasını istiyoruz.
    Yozgat'ta Aile Hekimliği uygulamasına geçilmesiyle birlikte bazı hekimler istifa edip, özel sektöre geçti, bazıları askere gitti. Bu nedenle bir sıkıntı yaşandı. Şu an için pratisyen hekim açığımız yok. Uzman hekim açığımızı gidermek için çalışmalar yapıyoruz.''
    Meslek okullarının gençlerin iş bulmalarında önemli bir yere sahip olduğunu kaydeden Çiçek, ''Çarşamba günü resmi açılışı yapılacak olan Adalet Meslek Yüksekokulu Bozok Üniversitesi bünyesinde kurulması düşünülen Hukuk Fakültesi'nin altyapısını oluşturması açısından büyük önem taşımaktadır'' dedi.
HIZLI TRENDE GÜZERGAH İSTEMEYLE OLMUYOR!
    Milletvekili Çiçek, hızlı trende yaşan güzergah tartışmalarına da değindi. Hızlı trende daha önce üç güzergah üzerinde çalıştıklarını hatırlatan Çiçek; “Birinci güzergah, Doğankent-Kadışehri-Yahu-Yıldızeli hattıydı. Bizim sıcak baktığımız hat buydu. İkinci güzergah, Sorgun-Kadışehri güzergahıydı.
    Üçüncü güzergah ise şuan ki tespit edilen Akdağmadeni'ne 15, diğer beldelere 30 kilometre mesafede istasyon bulunan güzergah.
    Bütün ısrarımız birinci güzergah içindi fakat teknik nedenler göz ardı edilemiyor. 2014'ün ortalarına doğru Sivas-Ankara yolunun açılacağını umut ediyoruz” diye konuştu.
ET ENTEGRE TESİSİ'NDE ÇALIŞANLARIN HAKLARI BAKİ KALACAK
    Yozgat Belediyesine ait ancak özel bir firma tarafından işletilen Et Entegre Tesislerinin Et Balık Kurumuna devir işlemlerinin son aşamaya geldiğine değinen Milletvekili Çiçek, Et Balık Kurumunun Yozgat'ta hizmete girmesiyle birlikte, tarım ve hayvancılığa büyük bir destek sağlanacağını ve Et Balık Kurumunun çevre illere de hizmet vereceğini söyledi.
    Çiçek, çalışanların haklarının baki kalacağını, işlerine devam edeceklerini ya da bakanlığın belirlediği yerlerde istihdam edileceklerini söyledi.
    Yozgat'ta eğitim konusunda da büyük gelişmeler yaşandığına dikkat çeken Çiçek, "Nitelikli liselerin sayısı artarken, düz liselerde meslek liseler haline getirildi.  Üniversite rektörlüğü ile yaptığımız görüşmeler neticesinde gençlerimizin mezun olduktan sonra rahatlıkla iş bulacakları meslek yüksek okulları açmaya gayret gösteriyor. Önümüzdeki hafta içerisinde Yerköy Adalet Meslek Yüksek Okulu hizmete açılacak" ifadelerini kullandı.
    Daha sonra Milletvekili Çiçek, basın mensuplarının sorularını yanıtladı.
Editör: TE Bilişim