İl Genel Meclisi Başkanı Ayhan Can, 2011 yılının köylerde hizmet yılı olarak geçtiğini belirterek, halen bütçe görüşmeleri devam eden 2012 yılı için program üstü bir çalışma uygulayacaklarını söyledi.
    Yaptığı yazılı açıklama ile 2011 yılı çalışma programını değerlendiren İl Genel Meclisi Başkanı Ayhan Can, 2012 yılı programı hakkında bilgiler verdi. Can, toplamda 557 kilometre asfalt, yüzde 60 seviyelerine ulaşan kanalizasyon, yüzde 75 hibe destekli 6 gölet de kapalı devre sulama ile başarılı bir yıl geçirdiklerini söyledi.
557 KİLOMETRELİK YOL AĞI
    Can, yıl içerisinde 1 ve 2. kat asfalt olmak üzere toplam 557 kilometre asfalt yaptıklarını söyledi.
    Can; “2011 yılında 96 kilometre 1. kat asfalt, 461 kilometre 2. kat asfalt olmak üzere toplam 557 kilometre asfaltı tamamlayarak Yozgatlı’nın hizmetine sunduk” dedi.
KANALİZASYONDA DEV ADIM
    İl Genel Meclisi Başkanı Ayhan Can, 106 köyde alt yapı kanalizasyon ihalelerini tamamladıklarını belirtti.
    2004 yılında yüzde 10 seviyelerinde olan kanalizasyonlu köylerin yüzde 60 seviyelerine çıkararak sağlıklı ve temiz bir yaşamı tüm köylere sunmanın haklı gururunu yaşadıklarını ifade etti.
İÇME SUYUNDA ÇAĞ ATLADIK
    Can şöyle devam etti: “İçme sularımızla ilgili yıl içerisinde yaşanan arıza ve ilave su ile ilgili aksaklıkların tamamını kısa sürede çözdük.
    Yine bu yıl içerisinde tarımsal alanda çiftçimize verimi artırmak ve sulu tarıma geçişi sağlamak amacıyla 9 tane köyümüzde sulama kanalları yaptık. Buna ilave olarak Tarım Bakanlığı’na proje hazırlayarak yüzde 75 hibe desteği almak kaydıyla 6 adet göledimizde kapalı devre sulama yapılabilmesi için projeleri sonlandırarak ihaleleri tamamladık.
    2011 yılı içerisinde başta merkezi Hükümetimizin ilimize göndermiş olduğu ödeneklere İl Özel İdaresi bütçemizden de katkı sağlayarak ilimiz genelinde başta Milli Eğitim Müdürlüğü olmak üzere çok sayıda okul-yurt ve ek derslik yapacak sınıf ortalama sayısını Türkiye ortalamasının çok üst seviyelerine çıkardık.
GENÇLERİMİZİ UNUTMADIK
    Gençlik ve Spor’da da 5 ilçemize sentetik çim saha yaparak gençlerimizin sportif faaliyetlerine katkı sağladık. Adını sayamadığım daha pek çok hizmeti hayata geçirerek verimli bir çalışma dönemi yaşadık.
    Başarılı bir sezonun ardından yine program üstü bir hedefle gireceğimiz 2012 Özel İdare bütçemiz yaklaşık 44 bin 581 bin TL. Bütçe görüşme toplantılarımız halen devam ediyor. Kasım ayı sonu itibariyle yatırım programımız netleşecek.
DESTEK VERENLERE BÜYÜK TEŞEKKÜR
    İlimize sağlanan bütçe ödeneklerinin ulaşmasında doğrudan bilgisi ve katkısı olan başta Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, TBMM Başkanımız Sayın Cemil Çiçek’e ve Başbakan Yardımcımız ve Yozgat Milletvekilimiz Bekir Bozdağ ile milletvekillerimiz Ertuğrul Soysal ile Yusuf Başer’e teşekkür ediyorum.
    Yine yapılan hizmetlerin yürütülmesinde ve dağıtılmasında bizleri yalnız bırakmayan Sayın Valimiz Necati Şentürk ve belediye başkanlarımıza sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.
    Çalışmalarımın başarıyla icra edilmesi noktasında muhalefeti-iktidarı ile Yozgat menfaatleri için tek vücut olan meclis üyesi arkadaşlarım ve İl Özel İdaresi’nin değerli yöneticileri ve çalışanları ile 2012 yılını da başarılı bir çalışma programı ile geçireceğimize inandığımı şimdiden belirtmek istiyor, saygılar sunuyorum.”

Editör: TE Bilişim