Yozgat'ta 2011 yılında yatırım programına alınıp, başlanılan bölünmüş yol ve mevcut yolların standardının yükseltilmesine yönelik çalışmalara, kış öncesinde hız verildi. Yozgat Milletvekili Yusuf Başer, çalışmaların biran önce bitirilmesi noktasında konu üzerinde hassasiyetle durduklarını belirterek, Yozgat-Yerköy arasındaki çalışmaların bu yıl tamamlanıp, ulaşıma sorunsuz açılabilmesi için ihtiyaç duyulan 4 milyon liralık ek ödeneğin çıkartıldığını söyledi.
Karayolları Kayseri Bölge Müdürlüğü tarafından yürütülen bölünmüş yol ve iyileştirme çalışmalarının yanında yol bakım, onarım, yama çalışmaları da karayolları ekipleri tarafından yürütülüyor. Yürütülen çalışmaların bir türlü bitirilememesi noktasında Karayolları Kayseri Bölge Müdürlüğü'nün öne sürdüğü mazeretleri ortadan kaldırmak üzere milletvekilleri ve il yönetimi güçleri oranında çalışmalar yapmasına karşın, bir türlü amaçlarına ulaşamıyor.

2011 yılında yapımına başlanılan 101 kilometre uzunluğundaki 153 milyon 894 bin lira proje bedelli Sorgun-Akdağmadeni-Yıldızeli yolunun 48,6 kilometrelik bölümündeki çalışmalar geçen yıl sonunda tamamlanarak hizmete açıldı. Kalan kısmının ise bu yıl sonuna kadar tamamlanması planlandı.

Aynı yıl yapımına başlanılan 120 kilometre uzunluğundaki 129 milyon 912 bin lira proje bedelli Delice Ayrımı-Yerköy-Yozgat-Sorgun yolunun 59 kilometrelik kesimindeki çalışmalar tamamlandı. Geriye kalan kesimlerdeki çalışmalar devam ediyor. Bu yıl sonuna kadar bitirilmesi planlanan çalışmaların hedefine ulaşması için Yozgat Milletvekili Yusuf Başer devreye girdi. Başer, yolun bitirilebilmesi için ihtiyaç duyulan 4 milyon lira tutarındaki ödeneğin çıkartılıp, ilgili kurum hesabına aktırıldığını bildirdi.
Yozgat'ta karayollarına ait bin 80 kilometre yol ağının mevcut olduğu, bu yolların 138 kilometrelik kısmının bütünlü sıcak asfalt karışımı, 927 kilometresinin  sathi kaplama olduğu belirtildi. Boğazlıyan-Himmetdede arası ve Çayıralan- Sızır, Çekerek İlçesi Gökdere mevkiindeki heyelan bölgesinde yeni yol yapımı, Çekerek, Yenifakılı, Çandır ve Boğazlıyan şehir geçişlerinde iyileştirme çalışmalarının devam ettiği, Sorgun-Çekerek köprülü kavşak çalışmasının tamamlanarak, ulaşıma açıldığı kaydedildi.
Toplam uzunluğu 75 kilometre olan Boğazlıyan-Sarıkaya-Sorgun-Çekerek yol ayrımı yolunun 6 kilometrelik Sarıkaya ilçesi girişindeki kesiminde çalışmalar devam ediyor. 37 kilometre uzunluğundaki Himmetdede Ayrımı-Boğazlıyan yolu ile 18 kilometre uzunluğundaki Yozgat-Alaca yolu, 4,5 kilometre uzunluğundaki Çekerek Çevre Yolu, 26,6 kilometre uzunluğundaki Alaca-Çekerek-Zile yolundaki çalışmalar tamamlandı.

Editör: TE Bilişim