Kızılay Yozgat Şubesi tarafından gerçekleşen etkinlikte Kızılay Yozgat Şube Başkanı Ömer Faruk Dumlupınar ve Kızılay Yozgat Şubesi görevlilerinden İbrahim Diler öğrencilere Türk Kızılayı’nın geçmişi, dünü ve bugününü anlattı.
Kızılay Yozgat Şube Başkanı Ömer Faruk Dumlupınar 1868’de Hilal-i Ahmer adıyla kurulan Türk Kızılayı’nın o günden bu yana dünyanın her yerinde din,dil,ırk ve mezhep ayrımı göstermeksizin tüm insanlığa yardıma koşan Türkiye’nin en köklü sivil toplum kuruluşu olduğunu söyledi. Ömer Faruk Dumlupınar Türk Kızılayı’nın bir devlet kurumu olmadığını ancak devletinde tesciliyle toplum yararına çalışır büyük bir sivil toplum örgütü olduğunu belirtti. Dumlupınar “Bu köklü sivil toplum örgütü bugün de savaşta, barışta, doğal afetlerde insanlarımızın yanında yer alıyor. Ülkemizde hastanelerimizin kan ihtiyacını karşılıyor, Kurban bayramlarında kurban bağışı kampanyası düzenliyor ve kampanya sonucunda fakir insanımızın sofrasına konserveyle kavurma ulaştırıyor. Doğal afet ve olağanüstü durumlarda çadırkentler, aşevleri ve sağlık noktaları oluşturarak insanlığın yardımına koşuyor” dedi.
Ömer Faruk Dumlupınar’ın ardından ise Türk Kızılayı Yozgat Şubesi personellerinden İbrahim Diler’de öğrencilere görsel sunum eşliğinde Türk Kızılayı hakkında bilgiler aktardı. Kızılay haftasına özel gerçekleştirilen bilgilendirme semineri öğrencilerden gelen sorularında cevaplandırılmasıyla son buldu. Yozgat Lisesi Müdürü Şaban Dilbirliği’de Kızılay Yozgat Şube Başkanlığı’na verdikleri bilgilendirme seminerinden dolayı teşekkür ederek haftalarını kutladı.

Editör: TE Bilişim