Yozgat Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri sabahın erken saatleri itibariyle gıda üretimi gerçekleştiren imalathaneleri denetledi. Gıda Mühendisi eşliğinde gerçekleşen denetimlerde imalathaneler zabıta ekiplerinden geçer not alamadı. Hijyensiz bulunan imalathanelerin birçoğuna para cezası kesildi. Belediye Zabıtası, Zabıta Müdürü Musa Baran eşliğinde sabahın erken saatleri itibariyle pasta, börek, tatlı gibi unlu mamüller ile gıda üretimi yapan imalathanelere ani denetim gerçekleştirdi.

Yapılan denetimlerde üretimde kullanılan gıda maddeleri başta olmak üzere, imalathanelerin genel hijyen ve sağlık durumu da denetlendi. Gıda Mühendisi eşliğinde yapılan denetimler sonucu toplam 4 imalathaneye hijyensiz olduğu gerekçesiyle 208 Lira para cezası uygulandı. Yapılan denetimler sonucu genel hijyen kurallarına uymayan işletmelere gerekli uyarıları yapan zabıta birimleri, daha önce uyarı ve ikaz alan hijyensiz koşullarda üretime devam eden işyerlerine ise para cezası uyguladı.

Belediye Zabıta Müdürü Musa Baran, halk sağlığı konusunda tavizin mümkün olmayacağını dile getirerek, denetimlerin devam edeceğini ve uygunsuz üretim gerçekleştiren işletmelere ise her türlü yasal yaptırımların uygulanacağını söyledi. Baran ceza uygulanan imalathanelerle ilgili olarak ise “Bu imalathanelerimizde ciddi bir sıkıntı söz konusu değil. Ancak temizlik ve hijyen kurallarına gerekli özeni ve dikkati göstermedikleri için bir ikaz niteliğinde cezai işlem uyguladık. Bundan sonra daha özen göstereceklerine eminim. Denetimlerimiz yine sürecektir” şeklinde konuştu.
Editör: TE Bilişim