Yozgat Şehit Aileleri Dernek Başkanı Nedim Elmalı da terör soruşturması kapsamında Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gülten Kışanak ve Eş Başkanı Fırat Anlı’nın tutuklanmasıyla adaletin yerini bulmuş olduğunu söyledi. 

Yozgat Şehit Aileleri Dernek Başkanı Nedim Elmalı, Yozgat Şehit Aileleri Derneği olarak Diyarbakır Genel Başkanı Gültan Kışanak ve eş başkanlarının tutuklanmasını beklediklerini ifade ederek, "Bu milletin devletin vermiş olduğu paraları terör örgütüne verip hendekler kazıtıp, milletin çoluğunu çocuğunu şehit etmişlerdir. Bu 3 sene 5 sene önce olması gerekirdi. Adalet yerini buldu devamını da bekliyoruz" dedi.

Sürekli şehitler geldiğini ve anaların ağladığını ifade eden Elmalı, "Yozgat 1984’den bu tarafa en çok şehit veren illerden bir tanesidir. Bizim ciğerlerimiz yanıyor, annelerimiz ağlıyor. Bunlar bu milletin, devletin belediyelere aktarılmış olan paraları terör örgütüne aktararak, askerimizi, polisimizi şehit ettirdiler” diye konuştu.

Vatan Şehitleri ve Gazileri Dernek Başkanı Ramazan Çiftçi, Diyarbakır Belediye Başkanı Gülten Kışanak’ın “PKK-KCK silahlı terör örgütüne üye olmak” suçundan tutuklanmasının ardından “geç kalan bir tutuklama nihayet gerçekleşti" dedi. 

Vatan Şehitleri ve Gazileri Dernek Başkanı Ramazan Çiftçi, Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Diyarbakır Belediye Başkanı Gülten Kışanak’ın tutuklanmasının ardından yaptığı açıklamada,

“Bunların terör örgütüne destek verdikleri apaçık ortadır ama ilahi adalet yerini bulduğu için son derece mutluyuz” diye konuştu. Çiftçi, “Biz dün de şunu demiştik. Türkiye Cumhuriyeti’ne güveniyoruz ve devletimizin yanındayız demiştik. Devletimiz bizim güvencimizi tescillemiş oldu. Gülten Kışanak’ın tutuklanması hatta geç kalınmış bir olaydır. Bunlar teröre destek verdikleri, PKK’ya destek verdikleri hatta malum bugünün şartlarında FETÖ/PDY terör örgütüne de destek verdikleri beraber hareket ettikleri apaçık ortada idi. Çünkü Sur’da hendekleri bu belediyeler bu belediye başkanları kazdırmıştı. Terör örgütlerini lojistik destekleyen araç, gereç veren bu belediye başkanları idi. Bunların tutuklanması biz şehit aileleri ve gazileri çok memnun etti. Daha doğrusu hak ve adalet yerini buluyor. Türkiye Cumhuriyeti büyük bir devlettir. Kimse ne Gültan Kışanak ne de başkası Türkiye Cumhuriyeti ile alay etmeye kalkmasın. Devletin güçlü eli bunların ensesinde olduğunu bir kez daha tescilledi. Ben bu konuda bağımsız yargımızı ve bu cesur savcımızı hâkimlerimizi kutluyorum, onlara teşekkür ediyorum. Biz bunun devamının gelmesini istiyoruz. Çünkü hani Gültan Kışanak gibi olan belediye başkanları daha var. Malum bunların siyasi uzantıları da mecliste görev yapıyor. Onlarında dokunulmazlıkları kalktı. Bu çalışmanın bu sorgulamanın, bu gözaltının bu terör örgütüne yardım ve yataklık yapanlara da hesabın sorulmasını istiyoruz. Çünkü bu süreç böyle devam etmezse bu gibi davranışı yapanların yanına kar kalıyor. Herkes ettiğinin cezasını misli ile ödemeli” dedi.

Vatan Şehitleri ve Gazileri Dernek Başkanı Çiftçi, bu tutuklamaların devam etmesini beklediklerini ifade ederek şunları kaydetti:
“Bundan sonra da tutuklamaların devam etmesini bekliyorum. Çünkü bir çok belediye başkanı terör örgütünün siyasi uzantısı olan bir partidir. Dün de böyle idi bugün de böyle. Türkiye Cumhuriyeti bunlara bir şans tanıdı. Siz normal siyasetinizi yapın dedi. Ama bunlar terör örgütü ile beraber olmayı tercih ettiler. Milletvekillerinin dokunulmazlıkları kalktı. Bunlardan da tutuklama bekliyoruz. Operasyonlarda devam edecek bu göz altılarda devam edecek. Bizim şehitlerimizin kanı yerde kalmasın.”

"TERÖRDEN BESLENEN HERKES CEZASINI ÇEKECEK"
Tutuklamaları değerlendiren Şehit Aileleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Ahmet Beşkardaş ise, “Devletin yanında yer almayan ve terörden beslenen herkes de cezasını çekecektir. Gültan Kışanak ve ekibinin teröre destek veren herkesin konuşmaları tutuklandıkları an beynimde çınladı” dedi.

Devletin terör destekçilerine karşı gereği yapacağını ifade eden Beşkardaş, “Devlet gereğini yapacak bölgede bulunan halkta huzur içerisinde olacaktır. Şehit aileleri olarak evlatlarımızı kaybetmenin acısını yaşarken terör destekçilerinin de içeri alınmaları yüreklerimize su serpmiştir. Bizler devletimizin daima yanında olacağız. Terör destekçilerinin de artık gerçeği görmeleri gerekir” diye konuştu.

Kırşehir’de terör olaylarında 1982 yılından itibaren verilen şehit sayısı ise çeşitli meslek gruplarından 113 kişi.

"TUTUKLAMALARIN DEVAMINI BEKLİYORUZ"
Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Kayseri Şube Başkanı Ali Yavuz da, “Yıllardan beri vatanımızın birliğine kast eden şer odakları ve terör örgütlerine karşı devletimiz mücadele ediyor. Bu mücadelenin devamı da siyasi kanadıydı. Biz şehit aileleri ve gaziler olarak her fırsatta ‘Terör örgütünün sözcülüğünü yapan, terör örgütüne destek veren, terör örgütüne o bölgede saha genişleten ve istihbarat sağlayan siyasi kanadına da müdahale edilmelidir’ diye söylüyorduk. Dün akşam Diyarbakır belediye başkanının gözaltına alınması biz şehit aileleri ve gazileri sevindirdi. Çünkü terör örgütüne en büyük destek veren belediyelerden biriydi. Diğer ilçe belediyelerden gözaltına alınıp yerine kayyum atamaları oldu ama önemli olan elebaşlarının gözaltına alınmasıydı. Diyarbakır belediye başkanı ile başladılar. Biz bunun devamını bekliyoruz. Bunlar terör örgütüne en çok imkan sağlayan belediyelerdi. Çalıştırmış oldukları işçilerin hepsi bile terör örgütün sempatizanları ve terör örgütüne ilgi duyan kişilerdi. Belediyede işçi çalışıyorum diye terör örgütüne ekonomik olarak destek sağlıyorlardı” ifadelerini kullandı.

BİRLİK VE BERABERLİK İÇERİSİNDE YAŞAMAK İSTİYORUZ
Yavuz, konuşmasını şöyle tamamladı:

“Sadece belediye başkanı ile kalınmamasını istiyoruz. Terör örgütü gibi düşünen meclis üyelerinin de belediyeden uzaklaştırılmasını ve çalışanlarına varana kadar temizlenmesini istiyoruz. Biz Kürt kardeşlerimizle birlik ve beraberlik içerisinde huzurla yaşamak istiyoruz. Çünkü onlar da vatanını ve memleketini seviyor. Biz de seviyoruz.”

Editör: TE Bilişim