Sarıkaya Belediyesi tarafından düzenlenen ilçemizde ilk olması münasebetiyle de ayrı bir yeri olan Kur'an-ı Kerim'i Sahih ve Güzel Okuma Yarışmasında erkekler kategorisinin ödül töreni 24 Temmuz Perşembe akşamı Hacı Hasan Bor Parkı'nda yapıldı.
Ödül töreni 15 yaş altı erkek ve 15 yaş üstü erkekler olmak üzerek toplamda 6 kişi ödüllendirildiler. Yarışmada dereceye giren 15 yaş üstü erkek yarışmacılar gecede sırasıyla Kur'an Tilaveti gerçekleştirdiler.
Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından gecede ödül törenine geçildi öncelikle 15 yaş üstü erkekler kategorisinde üçüncü olan Kurban Aydoğan'a 1000 TL tutarındaki hediye çekini Sarıkaya Merkez Camii İmamı Ahmet Yıldırım takdim ettiler. Yarışmada ikinci olan Ali İhsan Yılmaz'a 2000 TL tutarında ki hediye çekini İl Genel Meclis Üyesi Abdullah Güngör takdim ettiler. Yarışmada birinci olan Abdurrahman Erdoğan'a 3000 TL tutarındaki Umre Çekini Belediye Başkanı Av. Ömer Açıkel takdim ettiler. Ödül töreninin devamında 15 yaş altı kategorisinde dereceye giren yarışmacılardan üçüncü olan Yunus Emre Eroğlu'na tablet bilgisayar ikinci olan Ömer Faruk Akbudak'a akıllı cep telefonu ve birinci olan Ahmet Koçak’a bir adet dizüstü bilgisayar hediye edildi. 15 yaş altı kategorisinde dereceye giren yarışmacılar ödüllerini belediye Başkanı Av. Ömer Açıkel'den aldılar. Başkan Açıkel yapmış olduğu konuşmada öncelikle böyle güzel bir organizasyonda katılımları ile Hacı Hasan Bor Parkı'nı tıklım tıklım dolduran Sarıkayalılara teşekkür etti. Başkan Açıkel konuşmasının devamında yarışmaya katılarak dereceye giren ve dereceye giremeyen tüm yarışmacıları kutladı. Belediye Başkanı Av. Ömer Açıkel daha sonra geceye sponsor olarak destek veren tüm esnaf ve işadamlarına teşekkür etti. Konuşmasının sonunda tüm dünyada zulüm gören soydaşlarımıza ve din kardeşlerimiz için dua talebinde bulunan Başkan Açıkel'in bu konuşması izleyenlerden büyük alkış aldı. Daha sonra konuşmasını sonlandıran Başkan Açıkel herkese iyi akşamlar diledi ve yaklaşan Ramazan bayramlarını kutlayarak sahneden indi.
Gecenin sonunda ise Sarıkaya Merkez Camii İmamı Ahmet Yıldırım Kur'an Tilaveti ve dua yaptı. Ahmet Yıldırım hocanın yapmış olduğu duanın ardından gece sona erdi.
Sarıkaya Belediyesi olarak yarışmalarda dereceye giren ve yarışmalara katılarak rağbet gösteren tüm yarışmacıları tebrik ederiz.

Editör: TE Bilişim