Engelli babası Erdal Caner, engelli çocuk babası olduğunu belirterek, kurduğu oyuncak atölyesinde engelli çocuğun mutlu olması için sektörde gelişip, yeni fikirler ortaya çıkramısan neden olduğunu söyledi.

Kurduğu ahşap oyuncak atölyesinde KOSGEB desteği ile büyüttüğü atölyede imal ettiği oyuncuların tamamen ahşaptan yapılma olduğunu ifade eden Caner, asıl mesleği mobilyacılık olduğu için kısa sürede oyuncak imalatında başarıya ulaştığını belirtti.
Engelli çocuk babası olarak plastik oyuncakların yaygınlaşmasından rahatsızlık duyduğunu anlatan Caner, giderek artan kaygılarının beraberinde ahşap oyuncak sektöründe ilerlemesine neden olduğunu söyledi.

Caner, Ahşap oyuncakların kısa sürede ilgi gördüğünü belirterek, KOSGEB desteği ile büyüttüğü ahşap oyuncak atölyesi ile ilgili şunları anlattı:
“Atölyede ahşap topaçlar, pazılar, boyama tabloları, çocukların renkleri kavralamaları için, üçgen ve kare prizmalarımız üretiyorum. Atölyenin gelişmesinde KOSKEP desteğinden istifade ettim. Öncelikle girişimcilik kursuna katıldım, devlet desteği ile projemiz kabul edildi ve bizde böyle bir çalışma yaptık. Seri imalatı düşünüyoruz ama destek olmayınca bir yerde tıkanıp kalıyoruz.”
Ahşap oyuncaklarda tamamen kayın ağacından üretildiğini ifade eden Erdal Caner, kayın ağacının işlemesi kolay olduğu gibi kurduğunda uzun süre dayanma süresine sahip olduğunu söyledi.

“Amacımız plastik oyuncaklarından çocukların uzak kalmasıdır” diyen Caner, şunları söyledi:
“Engelli bir çocuğum var, onun birazda bu işe yansıması. Geldiği zaman yanımda durup da bir şeyleri öğrenmesi, bu sebepten dolayı da böyle bir şey düşündük. En büyük avantajı da plastikten ziyade ahşabın organik olması, doğal olması. Hiçbir şekilde çocuk ağzına bile alsa zarar vermemesi, oyuncaklar büyük olduğu için de çocukların yutabileceği bir şey değil o yüzden ahşap en güzeli diye düşündük.”
Caner’in engelli oğlu Burahan Caner de babasının ahşap oyuncak atölyesinde mutlu olduğunu söyledi.
“Ben evde dört duvar arasında çok sıkılıyordum. Babamın oyuncak atölyesinde şimdi farklı ve renkli bir dünyam var diyen Burhan; “Günlük topaç,  çekçek araba, yapboz tarzı şeyler. Ben zımpara en fazla, başka bir iş gelmediği için elimden onu yapıyorum. Yaptığım işten zevk alıyorum” dedi.

Editör: TE Bilişim