Karlı köyü halkı Ramazan ayı boyunca orucunu bir iftar sofrasında açıyor. Toplu iftar geleneğinin devam ettiği Karlı köyünde, her aile bir gün köyün tamamına toplu iftar veriyor. Tek iftar sofrasında buluşan köy halkı birlik ve beraberliğini pekiştirip Ramazan ayının coşkusunu birlikte yaşıyor.
Karlı Köyü Muhtarı Recep Duygu, köylerinde toplu iftar yapma geleneğinin yaklaşık 10 yıldır sürdüğünü belirterek, “Köy halkı olarak iftar yemeğini 30 gün süreyle her akşam bir aile veriyor. İftar yemeği verecek aileye komşular da toplanıp yardıma ediyor çeşit çeşit yemek veriliyor. Toplam köyümüz 22 hanedir. Her gün bir aile yemeği vermek şartıyla kalan süreyi de Ankara’dan gelen köylülerimiz oluyor, kalan günleri de onlar tamamlıyor. Amacımız köy halkının kaynaşmasını, birlik beraberlik ve dostluğun sürmesini sağlamak.” dedi.
Karlı Köyü Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Esat Okatan, köylerinde kendi kültürlerini yaşatmanın gayreti içinde olduklarını ifade ederek, “ Biz bunu 10 yıldır devam ettiriyoruz. Bu bizim kendi dini yönden de kültürel yönden de yaşatmamız gereken bir meseledir. Bizde bunu nasıl canlı tutarız, Ramazanı nasıl canlı yaşarız onun çabası içerisindeyiz. Yeni nesillerin geleneklerimizi, kültürümüzü unutmasınlar diye bunu devam ettiriyoruz. Ramazan ayında köyümüzde yemek pişirme olayı yok o güzel bir usul oldu. Yemeği her gün bir ailemiz üstleniyor. Bu geleneği yaşatmayı sürdüreceğiz.” diye konuştu.
Köy halkı da bu geleneğin sürmesinden mutlu olduklarını söyledi.

Editör: TE Bilişim