Avcılar Belediyesi’nin mahalle sakinlerinden aldığı paraya karşılık usulüne uygun makbuz kestiğini belirten Fakı, “Rüşvetin belgesi olmaz ama vatandaşlar zabıtaya verdiği parayı belediyenin önünde deklare etti. İşte en büyük belge budur” dedi. 

HALKLA DALGA GEÇİYORLAR
İstanbul Yozgatlılar Derneği’nin İstanbul’un 39 ilçesinde yapılanma içerisinde olduğunu, en yoğun faaliyeti de Avcılar’da yürüttüğünü belirten Fakı, Yeşilkent Mahallesi’nde 35 bin Yozgatlı’nın yaşadığını hatırlattı. 
Avcılar eski belediye başkanı Mustafa Değirmenci’nin basın yoluyla Yeşilkent Mahallesi’ndeki kaçağı teşvik ettiğini iddia eden Fakı; “Mahalleyi oy deposu haline getirmek için, halkla adeta dalga geçerek kaçağa adeta izin verdiler. Bu teşvik ve izin Handan Toprak döneminde de devam etti” diye konuştu. 
KORKUTMAYA ÇALIŞIYORLAR
Avcılar Belediyesi’nin mahalleliden aldığı paraya karşılık zabıta vasıtasıyla usulüne uygun makbuz kestiğini, mahalleyi kaçak yapı ile doldurduktan sonra yıkmaya çalıştığını sözlerine ekleyen Mustafa Fakı; “Halkı korkutmaya çalışıyorlar. Orada Avcılar Belediyesinin haberi olmadan çivi çakılmaz. Şuanda neden çivi çakılmıyor hadi çaksınlar! İstanbul Yozgatlılar Derneği olarak bu mahallemizde yaşayan 35 bin hemşerimizin sonuna kadar hakkını savunacağız. İnsanlar ‘imar vereceğiz’ vaadi ile kandırıldı. Sonra da dalga geçer gibi yıkmaya çalışıyorlar” ifadesini kullandı. 

BAŞKANLAR HALKI KANDIRDI
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın 2014 yerel seçimlerinde Avcılar’a geldiğini, Ak Parti Belediye Başkan Adayı Bayram Şenocak’a Yeşilkent’teki kaçak yapılaşmayı sorduğunu hatırlatan Fakı, “Avcılar Belediyesi’nin başkanları halkı kandırmıştır. Mustafa Değirmenci bir televizyon kanalına çıkıp insanların barınma hakkını olduğunu yapılaşmaya izin verdiğini söyledi. Handan Toprak bu süreci aynı şekilde devam ettirdi. Belediye başkanı ‘barınma hakkınız var, binaları yapın diyorsa’ vatandaş ne yapsın? Bütün bunlardan sonra İSKİ su vermedi diyerek kendini savunamazsın” dedi. 
MAHALLELİDEN ÖZÜR DİLEYİN 
Mevcut Belediye Başkanı Handan Toprak’ın göreve geldikten sonra yaptığı ilk basın toplantısında ‘Kaçağa izin vermeyeceğiz’ açıklaması yaptığını dile getiren Mustafa Fakı, “En kısa zamanda Yeşilkent Mahallesi sakinlerinden özür dilenmelidir. Her şeyini satarak Anadolu’dan gelen insanlarımız bu mahalleye yerleştiler. Sizler de izin verdiniz açıklamasını yaptı. Sorunun sonuna kadar takipçisi olacaklarını belirten Fakı, siyasi partilere ve STK’lara ‘Vatandaşın yanında olun’ çağrısını yaptı. 

Editör: TE Bilişim