Türkiye’nin 15 Temmuz darbe girişimi akşamı ilk tepkiyi veren illerinden bir tanesi olan Yozgat’ta devam eden demokrasi nöbetlerine yediden yetmişe katılım her geçen gün artıyor. Son olarak kent meydanında toplu sabah namazı kılan Yozgatlılar, ortaya koyduğu duruşla birlik ve beraberlik mesajı veriyor. 
Şehir dışındaki Yozgatlılardan da demokrasi nöbetlerine katılanlar oluyor. Önceki akşam Yozgat’a gelen Kastamonu Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Rafet Özkan, hemşerilerinin milli duruşuna destek oldu. 
Özkan, burada hemşerileri ile sohbet edip, ortaya koydukları kararlı duruştan ötürü teşekkür etti. 
Yozgat’ın her zaman devletin ve milletin bekası için ön saflarda yer aldığını belirten Özkan;

“15 Temmuz akşamı bir grup asker görünümündeki FETÖ Terör Örgütü mensubu alçağın ihanet girişimi halkımızın dik duruşu ile önlenmiştir. Bir kez daha görülmüştür ki Türk insanı mevzu bahis vatan olunca canını hiçe saymaktan geri durmayacaktır. Allah’ın izni ile hainler amacına ulaşamadı, ulaşamayacaklar. Demokratik düzeni bozmak, kardeş kavgasına zemin oluşturmak, kaostan nemalanmak isteyenler 15 Temmuz akşamının karanlığına saplanmışlardır. Memleketim Yozgat’ta hemşerilerimle bu haklı yolda bir olmak, bütün olmak, bu havayı onlarla teneffüs etmek için bir araya geldik. Allah’ın izni ile birliğimiz, dirliğimiz kıyamete kadar devam edecektir” diye konuştu. 

Editör: TE Bilişim