Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, Eskişehir Anadolu Üniversitesi'nde düzenlenen 'Anayasa Mahkemesi'ne Bireysel Başvuru Hakkı' konulu sempozyumda konuşurken bir grup öğrencinin yumurtalı saldırısına uğradı.
    'Anayasa Mahkemesi'ne Bireysel başvuru Hakkı' konulu sepozyum için dün sabah saat 09.00'da Eskişehir'e giden. Ünvirsetenin Yunus Emre Kampusu Atatürk Kültür Merkezi'ndeki sempozyumda Haşim Kılıç, açılış konuşması için kürsüye davet edildi. Kılıç konuşmasını yaparken dinleyiciler arasında bulunan biri kız 3 öğrenci ayağa kalkarak 'Siz burada yargı reformundan bahsediyorsunuz. Ünversite öğrencileri tutuklanıp cezaevine gönderiliyor' diyerek ceplerinden çıkardıkları yumurtaları fırlattı.Korumaları önüne geçerek Haşim Kılıç'ı korumaya çalışırken, protestocuların attığı yumurtalar kimseye isabet etmedi ve kürsünün önüne düştü. Üniversitenin özel güvenlik görevlileri ve salonda bulunan sivil polislerce etkisiz hale getirilen ve henüz kimlikleri açıklanmayan 3 öğrenci gözaltına alınıp Eskişehir Emniyet Müdürlüğü Terörle Müdacadele Şubesi'ne götürüldüğü öğrenildi.
    Anasaya Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, kendisine yönelik yumurtalı protestodan sonra konuşmasını kaldığı yerden sürdürdü.
Editör: TE Bilişim