Kaytan, bu yıl ülkemizde ondört yaşındaki bir çocuğumuzun cenazesinin gölgesinde 23 Nisan kutlamalarının yapıldığına dikkat çekerek; “UNİCEF verilerine göre ülkemizde 630 bin çocuk işçi ağır ve zor şartlar altında çalışmaktadır bu çocuklarımız mevsimlik tarım işçiliği yansıra küçük ve orta sanayi işletmelerinde ve sokaklarda çalışmaktadır Türkiye’de ondört bin çocuğumuz kayıp aile ve yuvalarından uzakta varlığından bir haber durumda yaşamaktadır. Ülkemiz her gün gelen çocuk ölüm haberleri ile en derinden etkilenmektedir” dedi.
AK Parti iktidarını da eleştiren Kaytan, şunları söyledi: “AKP iktidarının bu sorunlara ne derece çözüm bulma çabası içerisinde olduğu tartışma konusudur. Ülkemiz her geçen gün karanlığa doğru ilerlemekte geleceği vaat ettiğimiz çocuklarımız için kaygılar duymaktayız Cumhuriyet Halk Partisi olarak bu gidişata çocuklarımıza sahip çıkarak dur diyeceğiz. Ulu Önder Mustafa kemal atatürk’ün dediği gibi ‘çocuklar geleceğimizin güvencesi ve yaşama sevincimizdir bu günün çocuklarını yarının büyükleri gibi yetiştirmek hepimiz görevidir’ Çocuklarımıza daha iyi bir gelecek sunma kaygısı içerisindeki bizler çocuklarımızı laik demokratik cumhuriyet anlayışı ile yetiştirmedikçe ülkemiz daha da karanlığa ilerleyecektir.
Çocuklarımızın Ulusal Birliğe, Laik Cumhuriyete, Demokrasiye, Barışa, Çevreye ve tüm güzelliklere hassas bir toplumun parçası olacaklarına inancımızla tüm Ulusumuzun ve çocuklarımızın bayramını kutluyor saygı ve sevgilerimi sunuyorum.”

Editör: TE Bilişim